Kargopark, 7/24 güvenlik kameraları ile izlenen, kargo teslim alımını self servis haline getiren ve kargo süreçlerinde hem site/rezidans yönetimine ayrıca de site sakinlerine rahatlık karşılayan bir iki taraflı kargo istasyonu olarak hizmet veriyor. Kendini kargoların iki taraflı istasyonu olarak tanımlayan şirket, Müşterek ATM mantığı ile hareket ediyor.

Şirket, tüm e-ticaret ve kargo firmalarının kullanabileceği Kargopark'ları işlek ve yol üstü yerlere yerleştirip son kullanıcıların 7/24 kargolarını istedikleri vakit almalarını sağlıyor ve bu dolapları, yazılımını iyice kendi geliştirdiği altyapıyla işletiyor. Kargopark, şirketlerle de meslek birliği yapıyor ve bu meslek birlikliklerinden biri Opet ile birlikte hayata geçirilen Ultrakargo.

Opet ile Ultrakargo adı altında meslek birliği

Şirket, Opet ile yapılan meslek birliği ile Kargopark dolaplarını, Opet Ultrakargo markasıyla, ilk önce İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya elde etmek üzere, Türkiye'nin değişik illerindeki Opet istasyonlarına yerleştirmeyi ve kargosunu istasyondan geçerken alan son kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak istiyor. Bugün 25 adet faal Kargopark, Opet istasyonlarında mevcut halde ve teşebbüs, 3 ay gibi kısa bir zamanda bu sayıyı 100'ün üzerine çıkarmayı planlıyor.

Senkron Yazılım'ın da kurucu ortakları olan Erdal Özkan ve Mehmet Yıldızdoğan kadar hayata geçirilen Kargopark, 2020'nin Haziran ayında, Bukoli'nin de kurucularından olan Hakan Arıkan'dan yatırım alarak, artış planlarını artırdı. Hakan Arıkan, Erdal Özkan ve Mehmet Yıldızdoğan ile birlikte Kargopark'ın idare heyeti üyeliğini yapıyor.

Kargopark'ın gelir modelleri

Paylaşımlı modeli ile alet yatırımının tamamını gerçekleştirmek istemeyen firmalar, Kargopark'tan istedikleri değin göz kiralayabiliyorlar. Böylece keza iki taraflı kullanıma emrindeki olarak durağan yatırım yapmaktan kurtuluyorlar hem de efor harcamadan işlerine odaklanıyorlar. Firmalardan bu hizmet karşılığında sadece göz kirası alınıyor; tüm temizlik, işletme ve yazılım geliştirme hizmetlerini ise girişim kendi sunuyor. Bu sayede bütün e-ticaret ve kargo firmalarının da bu sisteme dahil olarak, paylaşımlı Kargopark istasyonlarını kullanabilmesi olası hale getiriliyor.

Bütün e-ticaret ve kargo şirketlerinin kullanımına yerinde sistem

Kargopark istasyonlarınının kullanımı konusunda girişimin, Trendyol Express, Yurtiçi Kargo ve MNG ile entegrasyonu mevcut. şimdi da Trendyol gönderileri için, Trendyol sitesi üzerinden Kargopark istasyonları seçilebilir durumda. Yakında sisteme dahil olacak çoğu işyeri da bulunuyor. Tamamı İstanbul'da edinmek üzere 50 tane Kargopark istasyonu var ve şirketin amacı, 2021 birincil çeyrek sonunda 25, 1 sene içerisinde ise Türkiye'de 500 tane paylaşımlı Kargopark istasyonu oluşturmak.

Kaynak: webrazzi.com