Apple iPhone 6 ve 6+ yeni olmasına rağmen her zamanki gibi gözler yine iPhone'un yeni çıkacak telefonu olan iphone 7'ye kitlendi. Apple'dan şu ana kadar resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, yabancı kaynaklardan gelen görüntüler ve özellikleri hakkındaki bilgiler kullanıcıların ilgisini çekti. Apple'dan açıklama gelmesini beklerken biz de iPhone7 özellikleri ve fiyatı listesi hakkındaki bilgileri sizler ile paylaşmak istedik. İşte iPhone 7'nin özellikleri ve fiyat listesi.

2016 Eylül ayında çıkması beklenen iPhone 7'nin Türkiye satış fiyatı hakkında ve özellikleri hakkında merak edilenleri haberimizin devamında bulabilirsiniz. İşte İphone 7 hakkında fiyat ve teknik özellikler :

Akıllı telefonlarda büyük bir sorun haline gelen batarya'nın hızlı tükenmesi, sonunda iPhone 7 ile çözülecek gibi gözüküyor. Wireless charging denen kablosuz şarj özelliğinin yeni iphone da kullanıcılara sunması bekleniyor.

4.7 inçlik bir ekrana sahip olması ciddi kaynaklardan alınan bilgiler arasında.

İphone 7'nin 5 GB Ram kapasitesine sahip olması bekleniyor.

Bir iphone klasiği olan 16, 64 ve 128 GB kapasiteli boyutlarla piyasaya sürülmesi bekleniyor.

iPhone 7'i için şu an fiyat tahmini yapmak gerçekten çok zor, çünkü bahsettiğimiz özelliklerin yanında başka ne gibi özelliklerin kullanılacağı henüz belli değil. Kullanılan özellikler fiyatları tabiki arttıracaktır.

4 inç'lik yeni model

Aldğımız bilgilerde en dikkat çekici nokta ise Apple'ın Eylül için 3 yeni iPhone modeli tanıtmaya hazırlandığı yönünde. iPhone 6 ve 6 Plus lansmanından kısa süre sonra ortaya 4 inç ekranlı yeni iPhone iddiaları bu sefer gerçek olabilir. Digitimes'ın kaynakları da bu yönde. Apple'ın tek elle kullanıma önem veren ve 4 inç'ten vazgeçemeyen kullanıcılar için yeni bir iPhone modeli duyuracağı tahmin ediliyor.

İPHONE 7 nin TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Safir Kristal Cam Ekran

2014 yılında iPhone 6 modelinin safir kristal cam ekran olarak çıkacağı söylentileri vardı, ancak bu söylentiler gerçek olmadı. Görünüşe göre, iPhone kullanıcılarının iPhone 6 modelinin kolayca çizilebildiği yönünde şikayetleri var. 2014 yılında Apple firmasının safir cam üreten bir şirket ile anlaştığı söylentileri iyice çoğaldı. Bu nedenden ötürü, Apple'ın iPhone 7 de safir kristal cam ekranı kullanacağına kesin göz ile bakılıyor.

Kablosuz Şarj

Kablosuz Şarj özelliğinin Samsung Galaxy S6'da mevcut olacağını şirket daha önceden duyurmuştu.

Bu nedenle, Kablosuz şarj özelliği benzer akıllı telefonlarda bulunursa, Apple rekabetten geri kalmamak için iPhone 7 de bu özelliği kullanması gerekecektir.

Geliştirilmiş Pil Ömrü

Android akıllı telefonların pil ömrü her yeni modelde biraz daha gelişiyor. Ancak iPhone'ların pil ömrü hala beklentilerin altında.Bunun yanında Android telefonlar en yeni donanım birimleriyle daha az güç kullanan, olağanüstü performans sergileme yeteneğine sahip. Bu nedenle, Apple daha az güç tüketen yeni bir işlemci ile pil ömrünü uzatmayı hedefliyor.

Su geçirmez Dış Gövde

Son birkaç yıl içinde piyasada su geçirmez dış gövdesi olan, suya dayanıklı kaplama ile üretilen bir çok telefon modeli gördük. Samsung Galaxy S5 ve Sony Xperia serisi bu örneklerin en güzel örnekleridir.Şimdiye kadar Apple'ın su geçirmez sertifikası yoktu. Ancak telefonların suya dayanıklı olduğunu söyleyen bir çok kullacı ile karşılaştık. Apple'ın iPhone7 modelinde su geçirmezliği resmileştireceği de beklentiler arasında. Söylentiler doğruysa, sadece dış gövde ve ana devre kartları değil de tüm telefon su geçirmez olacak.

Mükemmel Ekran Çözünürlüğü

Samsung ile Apple cihazları karşılaştırdığımızda, Samsung cihazların üstün çözünürlük farkı her zaman göze çarpmıştır. Teknoloji önderi Apple, iPhone 6 Plus modelinde ilk Full HD cihazını sunmuştu. Bu nedenle, önümüzdeki Apple iPhone 7 modeli Quad HD ekrana sahip olabilir.Quad HD ile çözünürlük ciddi anlamda mükemmelleşiyor.

Force Dokunmatik Ekran

iPhone 7, Force Touch dokunmatik ekran teknolojisi ile 'sert bir dokunuş' ve 'hafif bir ayırt' özelliklerine sahip olacak. Bu özel Force Touch, hafif bir dokunuş ile güçlü bir basma hareketi arasındaki farkı anlayabiliyor. İstenildiği zaman ekrandaki içeriklerle ilgili belirli kontrollere erişim sağlayabiliyor.