Ebeveynlere çocukları için online uzman desteği karşılayan Kidolog girişiminin 21 milyon TL değerlendirme üzerinden yatırım aldığını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Online olarak sağladığı ebeveyn ve çocuk danışmanlığı alanında 600'e yakın danışmanıyla faaliyet gösteren Kidolog, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Kidolog kadar aktarılan bilgilere kadar teşebbüs, 600 bin dolar yatırım aldı. Kidolog'un 600 bin dolarlık yatırımının 7,5 milyon dolar değer biçme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. 600 bin dolarlık yatırım turuna katılan yatırımcılar arasında ise Alesta Yatırım, Founder One, TT Ventures, İTÜ ARI Teknokent ve Kumkaya Makina'nın yanı sıra Ceyda Düvenci, Yiğit Çavuşoğlu, Emre Hakiki ve Sercan Akkaş gibi kişisel yatırımcılar da bulunuyor.

Kidolog'un 2021 yılının Temmuz ayında 3 milyon TL değerleme üzerinden tohum yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Kidolog tarafından paylaşılan bilgilere tarafından girişim, tohum yatırımdan bugüne değerlemesini takriben 50 kat artırmayı da başardı.

Yurt içinde danışmanlığın yanı sıra çocuk gelişimi konusunda öbür proje, uygulama ve atölye çalışmalarını da hizmetleri arasına ekleyecek olan Kidolog, İngiltere'nin arkasından ABD ve Almanya gibi pazarlarda İngilizce ve Almanca danışmanlık hizmetlerini de devreye almayı hedefliyor.

Laf konusu yatırım turunun, şirket için önemli bir artış döneminin de başlangıcı olacağını bildiren Kidolog kurucu ortağı ve CEO'su Eray Uğurelli, Şubat 2021'de 15 bin TL sermaye ile kurdukları Kidolog'un 2 yıldan kısa bir sürede yaklaşık 140 milyon TL'lik değerlemeye ulaştığını aktardı.

Türki Cumhuriyetler, İngiltere, Fransa, Hollanda gibi yaklaşık 20 öbür ülkeden Türkçe konuşan yüzlerce ebeveyne hizmet verdiklerini dile getiren Uğurelli, önümüzdeki dönemde Almanca ve İngilizce'yi de Türkçe'nin yanında ekleyerek küresel marka yolculuklarında önemli bir dönemeci geride bırakacaklarını da paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/23/kidolog-7-5-milyon-dolar-degerleme-uzerinden-600-bin-dolar-yatirim-aldi