Kingston, DDR5 RAM’leri hakkında yeni bir basın bülteni yayınladı. Bültene kadar Amerikalı teknoloji şirketi, elindeki DDR5 modüllerini anakart üreticilerine gönderdi. Böylece, öyle çok şirket Kingston bellekler için gerekli ayarlamaları yapabilecek.

Kingston, DDR5 modüllerini önden ayarlı bir XMP profiliyle tasarladı. Ancak şirket, belleklerin kuvvet yönetimi entegre devrelerini (PMIC) de üreticilere yollamış durumda. Anakart üreticileri, 1.1V ile gelen bellekleri hız aşırtma yapma imkanına sahip. Böylece yeni bellekler, hız aşırtma konusunda en fazla esnekliğe müsade verecek.

Yeni bellekler için artı beklemeyeceğiz. Kingston, geliştirdiği DDR5 hafıza modüllerini 2021 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya sürecek.

Dünyanın en büyük üçüncü bireysel hafıza üreticisi konumunda olan Kingston, yarışın peşinde kalmak istemiyor. DDR5 hafıza üreten tek şirket Kingston yok. SK hynix, TEAMGROUP ve GALAX‘da DDR5 bellek çalışmalarını sürdüren şirketler arasında. Samsung’da DDR5 bellekler üzerinde çalıştığını belirtmişti. Oysa Samsung, şimdilik sunucular için 512 GB kapasiteli bellek geliştiriyor.

DDR5 bellekler, 4800 MHz temel frekansa sahip. Bu değeri sürat aşırtma ile çoğaltmak mümkün. Yeni bellekler daha yüksek frekans hızlarıyla gelmelerine karşın daha eksik şiddet tüketiyor. Keza, kusur düzeltme kodu bir uçtan bir uca bellek kaynaklı mavi ekran hatalarında azalma olacağı belirtiliyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/kingston-ddr5-bellek-modulleri-icin-tarih-verdi
Yorumlar