Heatherwick Studio’nun kurucusu Thomas Heatherwick, tasarım hakkında konuştu. Heatherwick, “Airo, havayı kirletmeyen öteki elektrikli otomobillerden bambaşka. Daha da öteye gitgide artarak, en yeni HEPA filtre teknolojisini kullanıyor ve yol boyunca öteki arabalardan gelen kirleticileri de vakumluyor.” dedi.

Airo’yu, 4 kişinin yemek yemek yiyebileceği, oyun oynayabileceği şekilde tasarladılar.

Dönen koltuklara ve elastik bir iç mekana sahip olan otomobil fazla işlevli bir tatbik sunuyor. İç mekanda, koltuklar birbirine bakıyor ve ortada dört yapraklı bir masa açılabiliyor. aynı zamanda koltukların arasında da film izlemek veya oyun oynamak için bir ekran mevcut. bununla birlikte, koltuklar tamamen açılarak yatak haline de dönüştürülebiliyor. Üstelik, son teknoloji doğruca cam tavan opak hâle getirilebilir.

Araba için sorumluluk istasyonu da tasarladılar 

Sürücüsüz araba Airo, elektrik enerjisi ile çalışacak. Bu sayede vasıta, karbon emisyonu üretmeyecek. Heatherwick Studio, araç için sıkıntı istasyonu da tasarladı. Çelik malzemeyle yapılacak istasyonlarda, yük etmek için geri çekilen bir tel olacak.

Bu otomobilde camları opak ayla getirerek uyuklamak muhtemel. Hem de koltuklar yatak olabiliyor!

IMC Motors, otomobilin 2023 yılında üretime girmesini planladı. IM Motors araba şirketini, Çinli araba şirketi SAIC Motor, e-ticaret şirketi Alibaba Group ve Zhangjiang Hi-Tech Group oluşturdu. Heatherwick Studio ise daha önce Londra için bir otobüs tasarlamış olsa da bu ilk araba tasarımları oldu. Studio, bunların yanı sıra turistleri ve yerlileri Nantes ve Saint-Nazaire arasındaki Loire nehri her tarafında taşımak için bir tekne de tasarladı.

Elektrikli sürücüsüz otomobil bu sıkıntı istasyonlarında sorumluluk olacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/kirli-havayi-vakumlayan-surucusuz-otomobil
Yorumlar