Daha önce ENBIOSIS'i sizlere ayrıntılı bir şekilde aktarmıştık. Kişiselleştirilmiş afiyet teknolojileri çözümleri üretmek için 2019 yılında kurulan teşebbüs, son yıllarda çabucak gelişen mikrobiyom bilimi ve suni zeka teknolojilerinden yararlanarak kişiselleştirilmiş sağlık durumu teknolojileri çözümleri sunuyor.

Pragma yatırımcı karşılıklı olarak şirkete dahil oldu

ENBIOSIS, şimdi ise Pragma'nın yatırımcı iki taraflı olarak şirkete dahil olduğu bilgisini bizlerle paylaştı. Şirket, bundan sonraki süreçte B2C & B2B dijital pazarlama ve iş geliştirme süreçlerini hızlandıracağını; potansiyel partnerler ve müşteriler ile bağlantı kurduğu kanalların sayısını artıracağını açıkladı.

kişisel prebiyotiklerin ve IBS prebiyotiğinin üretimini tamamlayacak; yurt içi ve yurt haricen satmak ruhsatlarını alacak

Yeni yatırımla 18 şahsiyet ekibimizi büyütmeye devam edeceğini ve yıl sonuna kadar oluşturacağı 7 yeni istihdam ile 25 karakter bir ekip oluşturmayı planladıklarını paylaşan ENBIOSIS, ağustos ayı sonuna kadar kişiye özel prebiyotiklerin ve IBS prebiyotiğinin üretimini tamamlayacak ve yurt içi ve yurt açık havada satış ruhsatlarını alacağını da açıkladı.

Mobil uygulamasının da yayınlanmasının peşinde üyelik modeline geçiş yapacaklarını; IBS, karaciğer yağlanması, ülseratif kolit, crohn ve kolon kanseri hastalıklarının erken dönemde teşhisi için geliştirdiği tanı kitinin FDA onayını ve CE sertifikasını alacaklarını söyledi. IBS klinik çalışmasının peşinde ise yıl sonuna kadar 3 klinik çalışmayı daha tamamlayacaklarını ve Herif 2 şeker hastalığı hastalığına özel perhiz modülünü tamamlayacağını belirtti.

Herif 2 Diyabet ve Anjiyo projelerine TÜBİTAK'tan onay

Bu hedeflerin yanı sıra ENBIOSIS'in Müşteri 2 Şeker Hastalığı ve Anjiyo üzerine yürüttüğü 2 adet projesi TÜBİTAK'tan onaylama aldı. Kişilerin bağırsak florasına göre beslenme önerisi sunan perhiz ürününün yanı sıra Ar-Ge ekibi bütüncül bir afiyet arzetmek üzere kişiye özel prebiyotik geliştirme çalışmalarını sonuçlandırdı. Ağustos ayı itibarıyla artık sadece şahsi beslenme yok; bununla beraber kişiye özel prebiyotikler de kullanıcılara sunulacak.

ENBIOSIS globalde, teknolojik alt yapısını kendileri gibi benzer hizmeti belirlemek isteyen şirketlere sunarak platform modeli oluşturdu. Amerika'da Fit Genetix, Fransa'da GenoScreen, Suudi Arabistan'da Diginova şirketleri ile anlaştı.

Enbiosis Mikrobiyom Diyeti ile peşine düşüp takip edilen hastaların semptomlarında yüzde 78 oranında iyileşme

Keza ENBIOSIS'in tedirgin bağırsak sendromu rahatsızlığının tedavisi için mikrobiyom terapisinin etkinliğini araştırdığı klinik çalışması yayınladı. Bu klinik çalışma sonucunda Enbiosis Mikrobiyom Diyeti ile takip edilen hastaların semptomlarında yüzde 78 oranında iyileşme gözlemlendi. Bu galibiyet sonucunda şirket, her sene gastroenteroloji hastalıkları üzerine çalışan 14 bin hekim, tahlilci ve akademisyenlerin katıldığı platform olan Digestive Disease Week (DDW)'e klinik çalışmasını arzetmek üzere davetiye aldı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/27/kisisellestirilmis-saglik-teknolojisi-sirketi-enbiosis-ilk-yatirimini-pragma-dan-aldi