Jurnal 4500 kiralama ortalamasına ulaşan MOOV'un 2020 yılının ilk 3 çeyreğinde 1 milyon vasıta kiralaması gerçekleştirdiğini geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Yeni bir haber ile karşımıza çıkan MOOV, "Fırsat Araçları" seçeneği ile birlikte kullanıcılarına çeşitli indirimler sunmaya başladı. Kitlesel kaynak kullanımının önemli örneklerinden biri olan bu opsiyona dair detayları öğrendik. 

Kısa zaman önce kullanıma sunulan "Fırsat Araçlar" özelliği ile birlikte yıkama fırsatı, yakıt fırsatı ve mesafe fırsatı gibi üç öbür başlıkta kullanıcılarını sürece dahil eden MOOV, kullanıcılarına indirimler sunarak operasyon süreçlerini optimize ediyor.

Kullanıcı olarak MOOV uygulamasını açtığınızda harita üstünde bulunan bir takım araçların üstünde turuncu yıldızlar karşımıza çıkıyor. Bu yıldızlar o aracın fırsat araçlarından biri olduğunu belirtiyor. Aracın üzerine dokunduğunuzda ise karşınıza meydana çıkan ayrıntı kısmıda aracın hangi fırsat zarfında yer aldığını görebiliyorsunuz. Özetle izah etmek gerekirse yakacak fırsatı olarak belirtilen bir aracı kiraladığınızda o araç ile yakacak alırsanız kiralamalarda indirim kazanıyorsunuz. Yakıt alırken herhangi bir aidat ödemediğinizi de ekleyelim.

Yıkama fırsatında bulunan bir arabulucu seçtiyseniz ise indirim kazanmak için o aracı kayıtlı yıkama noktasına bırakmanız gerekiyor. Mesafe fırsatı kategorisi ise araçların merkezi lokasyona getirilmesinin özendirme edilmesi için oluşturulmuş durumda. Merkezden nispeten uzakta noktada bulunan mesafe fırsatı araçları ile indirim için tek yapmanız gereken o arabulucu kiralamak.

Araç temizliği, araçların uzaklığı ve yakıtın düşük olması araç kiralama konusunda en yaygın şikayetler arasında yer alıyor. Bu sorunları kullanıcıların desteği ile birlikte çözmek gibi bir adımı atmak oldukça cesaretli. Bu alanda oldukça potansiyele sahip diğer markaların hemen şimdi adım atmadığı alanda Moov'un bu adımı kayda değer tecrübelerin aktarılmasına vesile olacaktır. Günlük 4500 aracın kiralandığı platformda her 20 kişiden 1'i bu görevlerden birini yapsa ay sonunda fiziki operasyona gereken meslek yükü oldukça azalmış olacak. Ayrıca kullanıcı ayrıca de marka kazanmış olacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/03/03/moov-kiralamada-indirimle-operasyon-yonetimi