Dijital sıhhat girişimi uMotif, 25,5 milyon dolar yatırım aldı. 25,5 milyon dolarlık yatırım turu, Athyrium Capital Management göre yönetildi. Yeni gelen yatırım, şirketin diğer ülkelerdeki faaliyetlerini genişletmek için kullanılacak. 

2012 yılında kurulan Londra merkezli şirket, klinik deney ve araştırmalara odaklanıyor. uMotif, gerçek zamanlı ve aracısız olarak hastadan data toplamayı optimize etmek için yazılım üretiyor. Bruce Hellman ve Ben James tarafından kurulan şirket, klinik deneylerdeki bilgi kalitesini artırmak için gelişmiş hasta değer biçme raporları hazırlıyor. uMotif'in ürettiği yazılım, hemen 30 ülkede kullanılıyor. 

Covid-19 dönüm noktası oldu

Covid-19 pandemisi klinik araştırma, tıbbi data elde etmeyi amaçlayan bilimsel alıştırma olarak tanımlanan klinik araştırmayı manâlı ülkü getirdi. Bilhassa yeni hap keşfi, tıbbi aygıt ya da tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde oldukça kritik bir evre olduğu bir defa daha anlaşıldı.

Bu ayın başında klinik araştırmalara odaklanan sıhhat girişimi Curebase, 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Curebase, merkezi olmayan klinik deneyleri idare etmek için yazılım ve operasyon desteği sunuyor. Bu deneylere yeralma isteyen hastaların deneyleri bulup kayıt yaptırmasına, onaylama formlarını imzalamasına destek ediyor. Nisan ayında Reify Health, 220 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini yaklaşık 5 milyar dolara çıkardı. 

Geçen Ekim ayında dijital klinik deney platformu Medable'ın 304 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Blackstone Growth, Tiger Global ve GSR girişimlerinin liderliğindeki yatırıma Sapphire Ventures ve WTI da katılmıştı. Bu yatırımla şirketin değerlemesi 2,1 milyar dolar olurken şimdiye kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 521 milyon dolara çıkmıştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/27/klinik-deney-alanina-odaklanan-dijital-saglik-girisimi-umotif-255-milyon-dolar-yatirim-aldi