Dünyanın 5 kıtasında en varlıklı ve en popüler ürünlere sahip İstanbul markası Koton, plaj modası mayo kampanyası için yeni niyet kitleye ulaşarak marka görünürlüğünü çoğaltmak için RTB House'un yeni cins video reklamlarını kullandı. Derin öğrenme teknolojisinin gücünü kullanan RTB House, en yerinde maliyetle yeni ve mevcut müşterileri hedefleyerek, marka ile ilişkili kişiselleştirilmiş video reklam kampanyası yürüttü.

Markanın varmak istediği içten kitle için Derin Öğrenme teknolojisi ve ContextAI hedefleme özelliğini kullanan RTB House, kampanya etkinliğini sağlamak için reklamları premium yerleşimlerde göstermenin yanı sıra özel ilgi gruplarını yayıncılar yoluyla hedefledi. Kampanyada, marka bilinirliğini artmak için mevcut reklam içeriklerine özel olarak yerleştirilen tıklanabilir ürünlerin yer aldığı 15 saniyelik video reklamlar kullanıldı. Kadın kullanıcılar hedeflenirken özellikle potansiyel yeni tüketiciler ve mevcut müşteriler arasında marka bilinirliğinin artırılması hedeflendi. Hem kampanya çerçevesinde gaye istenen kitleye ulaşmakla birlikte, kitlenin içerikle girecekleri etkileşimin de ölçülmesiydi. Bu Nedenle RTB House sabit maliyetli tamamlanmış izleme başına maliyet (CPCV) ile kampanyayı yürüterek, Koton'un yalnızca aslında kullanıcıların izlediği video başına ödeme yapmasına ihtimal tanıdı.

Derin öğrenme teknolojisi gücünden yararlanılan video reklam kampanyası ile;

yüzde 75,5 video tamamlanma oranı (VCR), yüzde 87 görüntülenebilirlik ve yüzde 25 daha düşük işlenmiş izleme başına maliyet (CPCV) ile sektör ortalamalarının fazla üzerinde başarıyla kampanya süreci tamamlandı.

Etkileyici kampanyanın sonuçlarını değerlendiren Koton Dijital Pazarlama ve CRM Uzmanı Şeyma Helin Bayazıt, “Bir kez daha RTB House ile çalışmaktan çok memnunuz. Spesifik kullanıcı gruplarına ulaşmayı hedefledik ve yeni cins video reklamları kullanarak doğru gaye kitlemize muhtemel olabileceğini düşündüğümüzden çok daha düşük CPCV ile ulaşmayı başardık” dedi.

Derin Öğrenme Video Reklamların Başarısını Artırıyor

Derin Öğrenme teknolojisinin faydalarından yararlanan RTB House, özellikle marka bilinirlik kampanyası KPI'larında elde edilen sonuçlarla markanın hedeflerini aşmayı başarıyor. Çoğalan teknolojinin sunduğu fırsatlarla birlikte günümüzde daha da kayda değer ışık halkası gelen dijital pazarlamada video içerikler, pazarlama mesajlarına odaklanma ve müşteri etkileşimini geliştirmenin yanı sıra marka imajını desteklemeye de tezgâhtar oluyor.

Marka bilinci oluşturmada manâlı bir faktör olan video ile bu etkiyi artmak için çalışmalar yapan RTB House ‘Streaming Video Ads' ile sektörü bir adım ileriye taşıyor. 

Reklamverenlerin markalarına özel stratejilerini yürütmelerine imkân sunma hedefiyle durmadan çözümlerini güncelleyen RTB House, sektörün büyümesine de katkıda bulunuyor.

Daha pozitif bilgi ve galibiyet hikayesi için blog.rtbhouse.com adresini kullanabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/23/koton-video-basina-yuzde-25-daha-dusuk-maliyetle-hedeflerine-ulasti/