Günümüzde ünlüler, yalnızca yetenekleri veya gösteri sektöründeki varlıklarıyla değil, bununla birlikte kurduğu işletmeler ve yaptıkları yatırımlarla da zenginliğini artırıyor. Ashton Kutcher'ın teknoloji girişimlerine yaptığı yatırımlar, Rihanna'nın somut mağazalara dönüşen e-ticaret girişimi,  Snoop Dogg'un metaverse ve NFT hamleleri , son iki sene içinde yaptığı teknoloji yatırımlarıyla ses getiren Gwyneth Paltrow aklımıza gelen birincil örnekler aralarında yer alıyor. 

Bir girişimci olarak Paris Hilton 

Bütün bu isimlerin zenginliğiyle zirve ölçüşemeyeceği bir başka ünlü isim ise Paris Hilton. Hilton otel zincirinin varislerinden Paris Hilton, 2000'li yılların en çok konuşulan sosyetik ismiydi. Medyanın kendisine gösterdiği ilgiyi nakde dönüştürmekte az kalsın ustalaşan Hilton, görünürlüğünü 19 ürün grubu ve dünya çapında 50 butik ile taçlandırdı.

2011 yılında CNN'de yayınlanan bir makaleye göre Hilton'un ticari girişimleri üzerinden kazancı yılda 10 milyon doları aştı. 2019 yılında yayınlanan bir makaleye göre parfüm serisi, o güne değin 2,5 milyar ABD dolarının üstünde kazanç elde etti. 2020'de yayınlanan ve meşhur varisin hayatını konu alan This is Paris belgeselinde, Paris Hilton, parfüm serisi üzerinden takriben 3 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Buradan hareketle Paris Hilton'ın girişimlerinin yıllar içinde büyümeye devam ettiğini anlatmak mümkün. 

aynı zamanda bir Influencer olarak konumlanan Hilton, 2020 itibarıyla, mekanlarda ve etkinliklerde görünmesi için yaklaşık 300 bin dolar ödeme aldı. Selfie'yi icad eden ve sosyal ağlarda görünürlük standartlarını belirleyen Paris Hilton, "Orijinal Influencer" olarak tanımlanıyor. 

Paris Hilton'un kripto ve NFT yatırımları 

Paris Hilton, tüm bu gelirleri yeni yatırım araçlarıyla katlamaya kararlı. Hilton, 2016 yılında Ethereum kurucularıyla tanışmasının arkasında Bitcoin ve Ethereum yatırımları yapmaya başladı.

Ocak ayında CNBC'ye verdiği bir röportajda, 2021'in Kasım ayına kıyasla kripto para fiyatlarında yüzde 50'ye yakın düşüş yaşanmasıyla ilgili kripto paraların bitmiş çoğaltma göstereceğini dile getirmişti. Hilton, "Hemen dipten alıyorum." yorumunu yapmıştı.

2021'in Nisan ayında Bitcoin konusunda heyecanlı olduğunu ifade eden Hilton, Twitter profilini fotoğrafında "lazer gözler" ekleme akımına da katılmıştı. MicroStrategy'nin CEO'su Michael Saylor ise Paris Hilton'un bu hamlesini coşkuyla karşıladı. 2021'in Şubat ayında MicroStrategy'nin yaklaşık 1 milyar dolar bedel Bitcoin yatırımı yaptığını hatırlatalım. 

If you don't understand laser eyes, you don't understand #Bitcoin. Welcome to the team @ParisHilton. https://t.co/Pe3dc7KxPD

— Michael Saylor⚡️ (@saylor) April 2, 2021

Twitter'ın NFT profil devlete ait özelliğini yayına alması ile Hilton da koleksiyonundan beğendiği bir parçayı Twitter hesabında sergilemeye başladı. 

Paris Hilton'un kripto topluluğuyla ilişkisi Twitter ile sınırlı yok. Hilton, Miami'de gerçekleşen Bitcoin Convention'ının açılışı için DJ kabinine geri döndü. Konuşmacılar aralarında Twitter CEO'su Jack Dorsey ve ABD temsilciler meclisi üyesi Ron Paul'un da yer aldığı etkinliğe 20 bin birey katıldı. Başlangıç partisinde VIP masa fiyatlarının 25 bin dolardan başladığını da ekleyelim.  

Paris Gezegeni

Paris Hilton, Ethereum yatırımlarının da katkısıyla NFT alanına da hızlı bir giriş yaptı. Başarılı yıldız, verdiği röportajlarda birincil NFT'sini 2020'nin Mart ayında ürettiğini dile getiriyor. 150'den artı NFT esere sahip olan Hilton, bu eserleri evine yerleştirdiği dijital ekranlarda sergilediğini açıkladı. Paris Hilton'un Beverly Hills'teki malikanesinde yer alan eserleden biri de Blake Kathryn ile beraber ürettikleri NFT koleksiyonuna ait olabilir. 3 NFT'den oluşan koleksiyon, şeker pembesi renkleriyle Paris Hilton'ı, bir ikona dönüşen köpeği Tinkerbell'i ve nehir ağzında gezinen sinek kuşlarını resmediyor.

Paris Hilton'ın yer aldığı portrenin ismi ise ikonik kripto kraliçesi... Paris Gezegeni isimli koleksiyonun yoğun ilgi ile karşılaştığını söylemek olası. 17 Nisan 2021'de piyasaya sürülen koleksiyonun ikonik kripto kraliçesi yaklaşık 1.1 milyon dolara satın alındı. 

Sotheby's Metaverse

Welcome to Sotheby's Metaverse.