Bahama merkezli kripto para borsası FTX, Türkiye'ye açıldığını duyurdu. Mayıs 2019'da Sam Bankman-Fried göre kurulan FTX, Kasım başında üçüncü çeyrek raporuyla gündeme gelmişti. Sequoia'nın da dahil olduğu B serisi dahilinde Temmuz ayında toplamda 900 milyon dolar yatırım alan FTX, değerlemesini 10 milyar dolara taşımıştı. 

Bu Nedenle decacorn ünvanını şampiyon şirketin, bu ünvanla yetinmediğini belirtelim. FTX, B serisini yatırım turunu ekim ayında 420.7 milyon dolar yatırım ile devam ettirdi. Bu turla beraber şirketin değerlemesi de 25 milyar dolara ulaştı.

Üçüncü çeyrek raporundan öne çıkan veriler 

FTX'in ABD operasyonu ise göz kamaştıran üçüncü çeyrek raporuyla uyarı çekiyor. FTX.US'in jurnal işlem hacmi Eylül ayında yüzde 512 çoğalma gösterdi. FTX.US'in işlem hacminin zirveye ulaştığı tarih ise 807 milyon dolarlık operasyon haciminin görüldüğü 7 Eylül oldu. FTX.US, ABD kripto piyasasının yüzde 5'ini oluşturuyor. 

FTX NFT pazar yeri 

Şirketin Eylül ayında FTX ve FTX.US ürünlerinde NFT pazar yerini kısıtlı özelliklerle yayına aldığını belirtelim. Şirket ekim ayında yaptığı bir yorumlama ile NFT pazar yerine yeni özellikler ekleyeceğini duyurdu. Açıklamaya tarafından FTX NFT pazaryeri Solana blok zincirini, Solana tokenlarını daha pozitif destekleyecek. Keza pazaryeri, Ether tokenları ile entegre olacak. sırası gelmişken Sam Bankman-Fried'ın son dönemde Solana'yı destekleyen direktifler yaptığını eklemekte menfaat var. 

Merhaba Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/26/kripto-para-borsasi-ftx-turkiye-ye-aciliyor