Kripto para borsası, 29 Nisan sabahı saldırının gerçekleştiğini açıkladı. Açıklamaya kadar hackerlar, kullanıcıların varlıklarının bulunduğu sıcak cüzdanlara saldırmaya çalıştı. Hotbit güvenlik sistemi ise bu sızıntıyı fark etti ve engelledi.

Thodex vurgununda CEO’nun kardeşleri her şeyi anlattı

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu ve sahibi Faruk Fatih Özer'in 400 bin kişiyi dolandırdığı iddiasıyla açılan soruşturmada kız kardeşi ve abisinin verdiği ifadeler ortaya çıktı.

Güvenlik nedeniyle tüm varlıkları dört soğuk cüzdana aktaran kripto para borsası, geçici olarak borsayı kapattı. Hotbit hacker saldırısı sonrası, varlıkların aktarıldığı soğuk cüzdan adreslerini de Twitter üzerinden paylaştı. Kısa vakit önce Türkiye’de Thodex ve Vebitcoin vakalarını andıran bu buhran, Türkiye kullanıcılarının da endişelenmesine niçin oldu.

Hotbit belli başlı sayfasında yapılan tanımlama metnine göre, borsa en düşük 7 gün süreyle bakımda olacak. Borsanın Android uygulamasına girdiğinizde ise bu bakım süresi 7-14 gün.

Hotbit asıl sayfası saldırı sorası bakıma girdi

Saldırganlar, sıcak cüzdanlara ulaşamayınca veri tabanını ve kullanıcı data tabanını da sildi.  Kullanıcı verilerinin hackerların eline geçip geçmediği ise muhakkak değil. Hotbit ise bu verilerin sürekli olarak yedeklendiğini açıkladı.

Hotbit hacker saldırısı için yapılan açıklamada kullanıcılara  kayda değer uyarılar yaptı. Buna kadar borsaya açıklanmış telefon numarası, e-posta adresi ve varlık verileri sızdırılmış olabilir. Fakat borsa bu bilgilerin 2FA emniyet anahtarı ile şifrelendiğini ve teorik olarak güvende olduğunu düşünüyor. Eğer Hotbit borsasında kullanılan şifreniz başka sitelerde kullandığınızda aynıysa, bu şifreleri değiştirmenizde üstünlük var.

Thodex vurgununun boyutunu Bakan açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade, Türkiye'nin en büyük üçkâğıt olaylarından biri olarak değerlendirilen Thodex hadisesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeniden borsadan bir e-posta veya özel mesaj aldığınızda Hotbit’in resmi sosyal medya hesaplarına bilgi vermeniz isteniyor. Borsada açılan kaldıraçlı işlemler için de Hotbit, kullanıcıların tüm kayıplarından sorumlu olacağını açıkladı. Sistem geri yüklendiğinde de Hotbit, kayıpları durdurmak namına tüm açık emirleri de iptal edecek.  Borsanın yaptığı açıklamanın tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Hotbit çöktü, sosyal medyada tepkiler çığ gibi

Türkiye’de bir çok kullanıcıya hizmet veren borsa, özellikle Dogecoin rakibi Shiba Inu ile ön plandaydı. Hotbit çöküşü sonrası Türkiye kullanıcıları da Twitter üzerinden paylaşım yaptı.

#Hotbit dün bakıma aldındığını açıklamıştı.

Bugün ise AĞIZ DEĞİŞTİREREK siber saldırıya uğradıklarını açıkladılar

Batan, hortumlanan ya da hacklenen ayrım etmez, gerçeği gizleyen ve insanları açıklamalarıyla kandıran herkes benim gözümde dolandırıcıdır

Sınıfta kaldın #hotbit

— Kriptocu Türk (@KriptocuTurk) April 30, 2021

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/hotbit-hacker-saldirisi-sonrasi-coktu
Yorumlar

Kategori Haberler