Kripto para piyasası, ardı ardına gelen kötü haberler sonrası Mayıs ayından beri bir türlü kendine gelemedi. Bilhassa Bitcoin‘in aşağı çektiği piyasa, son bir kaç gündür toparlanma eğiliminde. Bitcoin 41-42 bin dolar bandını zorlarken, Ethereum fiyatı ise eski değerlerine göz kırpmaya başladı.

Ali Koç, Fenerbahçe kripto parası için tarih verdi!

Ethereum fiyatı son ayların zirvesine çıktı

Son aylarda yatırımcısını üzen kripto para piyasasında ok her yerde yukarı dönmeye başladı. Bitcoin’in yükselişi ve 40 bin dolar bandını kırması ile piyasa yeşillenmeye başladı. Bugün ise Bitcoin fiyatı 40 bin 41 bin değerleri arasında dolaştı. Ethereum değeri ise uzun vakit birincil kez 2 bin 600 dolar sınırını aşmayı başardı.

Ethereum dışarıya, Binance’ın kendi kripto parası ve piayasının üçüncü büyüğü BNB’de toparlanma eğiliminde. Düşmeden önce 700 dolar sınırına dayanan kripto para şu an için ise 335 dolar layık. Uzun süredir 250-280 dolar aralarında operasyon gören kripto para da eski günlerine dönmeye çalışıyor.

Kripto para piyasası ilk olarak Elon Musk‘ın yaptığı eleştirilerle büyük düşüş yaşadı. Musk, Bitcoin’i hedef alarak artı elektrik kullandığını, genelde termik santral gibi eski kalıntı yakıtları beslediğini iddia etti. Bu eleştiriler sonrası Çin’den gelen Bitcoin madencilerine yapılan zorlama sonrası Bitcoin değeri 26 bin bandına düştü.

Bitcoin’in başını çektiği kriz piyasaya yeni giren yatırımcılara da Bitcoin’in piyasadaki gücünü kanıtlamış oldu. Uzmanlara kadar son haftada gelen yükseliş trendi devem edecek gibi görünüyor.

Başlıca kripto paralar dışarıya, Dogecoin ve Shiba‘nın başını çektiği şaka kripto para piyasası ise büyük bir durgunluk içinde. Elon Musk‘ın tweetlerinin bile harekete geçiremediği kripto paralar, özellikle üst fiyattan satın alma yapan yatırımcılarını üzmeye devam ediyor.

Altcoin piyasasında ise Bitcoin hareketiyle birlikte bir hareketlenme yaşandı. Özellikle Bitcoin’in 42 bin dolar değerini zorlaması bir takım kripto paraların baştan yükselmesini sağladı. Ama kripto para piyasasının fena haberlerden daha artı etkilenmeye başlaması yatırımcıları tedirgin ediyor. Bu haber bir piyasa değerlendirmesidir, yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/kripto-piyasasi-duzeliyor-mu-ethereum-fiyati-hareketlendi