Google dün paylaştığı bir blog gönderisiyle reklam deneyimine daha pozitif saydamlık eklediğini duyurdu. bundan böyle kullanıcılar “About this ad” özelliğini kullanarak karşılarına çıkan reklam hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebilecek. 

Kullanıcılar, reklamverenin isminin yanı sıra bu reklamın neden kendilerine gösterildiğini görebilecek. Ayrıca Google'ın getirdiği yeni özellikler dahilinde kullanıcıların reklamverenin öteki reklamlarını da görüntüleyebileceğini ekleyelim. Buna ek olarak, izleyicilere reklamı sessize alma seçeneği de sunulacak. 

Reklamveren Düzeltme Programı'nın rolü

Şirket açıklamasında 2020'nin Nisan ayında duyurduğu Reklamveren Kimlik Düzeltme Programı'nı da hatırlattı. O dönemde reklamverenler, işletmelerine dair çalıştıkları ülke ve sattıkları ürünler dahil elde etmek üzere böylece çok bilgiyi doğruladı. Google'ın yayına aldığı bu yeni özellik, kullanıcıların işletmeler tarafından doğrulanan bu bilgilere kolaylıkla ulaşmasını sağlıyor.

Keza Reklamveren Kimlik Düzeltme Programı, About this ad özelliği ile birleşince Google, reklamverenler arasındaki kötü aktörleri de devre dışı bırakmış oluyor. 

Şirket, program dahilinde şimdiye değin 90 ülkeden reklamverenleri doğruladığını açıkladı. Google'ın belirttiğine tarafından; Düzeltme programı kapsamında çalışmalar devam edecek. 

Reklamveren sayfaları

Google'ın duyurduğu bir başka yenilik de Reklamveren sayfaları oldu. Kullanıcılar “About this isim” menüsü üzerinden "bu reklamverenden daha pozitif reklam gör" kısmına basarak, reklamverenin son 30 günde yayınladığı bütün reklamlara erişebilecek. 

Kullanıcıların “About this ad” menüsünden reklamverenleri kolaylıkla şikayet edilebildiğini de ekleyelim. Önümüzdeki aylarda ABD'deki reklamverenlere açılacak olan özelliğin 2022'de bütün kullanıcılara açılması planlanıyor. 

Dijital reklamcılıkta şeffaflık dönemi 

Özellikle siyasi dezenformasyon reklamlarının ülkelerin kaderini şekillendirmesi, sosyal ağlar için ciddi problemlerin de kapılarını araladı. Teknoloji devleri davalarla gündeme gelirken, kullanıcılar da lüzum belgeseller gerek konu hakkında yayınlanan makaleler yoluyla teknoloji okuryazarlığını artırdı.

Google, 30 milyon kullanıcının her gün reklamların saydamlık ve kontrol menüleri ile etkileşime girdiğini belirtiyor. Üstelik kullanıcılar öteki Google ürünlerine kıyasla bu özellikleri en fazla YouTube'da kullanıyor. bu nedenle şirket özellikleri, YouTube ve Arama ürünlerinde yayına alacak. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/23/kullanicilar-google-reklamverenleri-hakkinda-daha-fazla-bilgi-alabilecek