Kurumlar için akıllı telefon ve tablet kiralama çözümü sunan online bir platform olan Everphone, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Everphone tarafından aktarılan bilgilere göre girişim C serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı. 200 milyon dolarlık yatırımın 135 milyon doları ise borç olarak alındı. 

200 milyon dolarlık C serisi yatırım turu Almanya merkezli Cadence Growth Capital (CGC) liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Cadence Growth Capital'ın haricinde ise Deutsche Telekom, AlleyCorp, signals Venture Capital ve şirketin eski yatırımcılarının katıldıklarını da belirtelim.

Gerçekleşen yatırım ile birlikte Cadence Growth Capital, Everphone'un en büyük hissedarı oldu. Alınan 200 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Everphone'un bugüne dek aldığı toplam yatırım ise 246 milyon dolara ulaşmış oldu. Hatırlatmak gerekirse Everphone, en son 2020 yılında B serisi yatırım turunda 40 milyon dolar yatırım almıştı.

Everphone göre aktarılan bilgilere tarafından alınan yeni yatırım şirketin Avrupa'daki çalışmalarını hızlandırması ve ABD'ye açılması için kullanılacak. 2016 yılında Jan Dzulko ve Nadine Kolbe kadar Berlin'de kurulan Everphone, temelinde B2B bir zeki telefon ve tablet kiralama girişimi olarak hizmet veriyor.

Zeki telefon ve tabletleri kurumlara karşılayan Everphone, aynı zamanda bu kurumlara zeki telefon ve tabletler için farklı alanlara yönlendirilmiş destekler, yenileme ve değişiklik gibi imkanlar da sunuyor. Kurumlar için bir abonelik modeline sahip olan Everphone, kullanıcı başına aldığı aylık abonelik ücretleri üzerinden gelir elde ediyor. Everphone girişiminin toplamda 100 bini aşkın zeki telefon ve tablete sahip olduğunu da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/07/kurumlar-icin-akilli-telefon-ve-tablet-kiralama-cozumu-everphone-200-milyon-dolar-yatirim-aldi