Odağına sanal gerçeklik teknolojisini alan kurumsal eğitim girişimi olarak karşımıza meydana çıkan Gemba, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Kurumsal dünyadaki meslek odaklı eğitim içeriklerinin sanal hakikat teknolojisi ile çalışanlara aktarılmasını sağlayan Gemba, A serisi yatırım turunda 60 milyon dolar değerleme üzerinden 18 milyon dolar yatırım aldı.

Gemba'nın 18 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, New York merkezli Parkway Venture Capital liderliğinde gerçekleşti. Yapılan yatırım ile birlikte Parkway Venture Capital partnerleri Gregg Hill ve Jesse Coors-Blankenship'in Gemba'nın yönetim kuruluna katıldıklarını da ekleyelim.

Gemba göre aktarılan bilgilere kadar şirket, alınan yeni yatırımı EMEA bölgesindeki büyümesini devam etmek ve Kuzey Amerika pazarına açmak için kullanacak.

2010 yılında The Leadership Network ismi ile kurulan girişim, daha ardından ise hem meslek modelini hem de ismini değiştirerek yoluna Gemba olarak devam etti. Londra merkezli olarak kurulan Gemba'nın CEO koltuğunda ise Nathan Robinson oturuyor.

Sanal realite odaklı ilk kurumsal eğitim çözümünü ise 2019 yılında kullanıma sunan Gemba, böylece fazla kayda değer firma göre etkin olarak kullanılıyor. Gemba'nın müşterileri arasında Coca-Cola, Johnson & Johnson, Pfizer ve Nike gibi kendi alanlarının en kayda değer firmaları yer alıyor.

Sanal dünya üzerinden meslek eğitimleri veren Gemba, çalışanların sanal hakikat gözlükleri ile birlikte fabrikaları gezebilmelerini de sağlıyor. Kurumsal meslek eğitimi süreçlerini sanal hakikat teknolojisi ile birlikte dijital dünyaya içeren Gemba, şu lahza için yalnızca Meta'nın Quest sanal hakikat gözlükleri ile birlikte çalışıyor.

Gemba'nın sanal realite yazılımının 2023 yılında diğer popüler sanal ve artırılmış realite gözlükleri için de kullanıma sunulması bekleniyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/25/vr-kurumsal-egitimler-gemba-yatirim