Uber ve Lyft gibi şirketlere doğrudan bir rakip olarak hayata geçirilen ancak şu anda ağırlıklı olarak dünyanın büyük şehirlerindeki kurumsal müşteriler için taşımacılık hizmetine devam eden talebe dayalı araç çağırma uygulaması Gett, 115 milyon dolarlık yatırım turunu tamamladığını açıkladı. Ek 15 milyon doların, Haziran 2020'de açıklanan ve Pelham Capital Investments Ltd. tarafından yönetilen 100 milyon dolarlık turun bir uzantısı olduğunu da belirtelim.

Şirket aldığı yatırımı SaaS platformunun gelişimini ve şirketin küresel genişlemesini daha da hızlandırmak için kullanılacağını açıkladı.

Gett, araç çağırma şirketlerini ve kurumsal filoları dünyasını tek bir platformda bir araya getirerek, müşterilerinin rezervasyon ve sürüşten, faturalama ve analitiğe kadar kurumsal kara yolculuğu ihtiyaçlarını optimize ediyor. Şirket böylelikle çalışan memnuniyetini artırırken kurumlara da hem zaman hem de para tasarrufu sağlıyor.

2010 yılında GetTaxi adıyla kurulan Gett, ilk başlarda hem tüketiciler hem de üst düzey kullanıcılar etrafında bir çalışma prensibi inşa etti, ancak bugün Gett'in arkasındaki fikir tamamen kurumsal hesaplara odaklanmak olarak açıklanıyor. Gett, bu işletmelerin çalışanlarına, seyahat ettikleri her yerde araba hizmetleri sipariş etmeyi kolaylaştırmak için öngörülebilir ve güvenilir uygulama tabanlı bir platform sağlıyor. Şirketlere maliyetlerde yüzde 25 ila yüzde 40 oranında tasarruf sağlayabileceğini iddia ediyor.

Şirket yaklaşık 1500 şehirde faaliyet gösteriyor. Gett, Londra ve Moskova gibi belirli şehirlerde bölgelerinde ulaşım hizmetleri sağlıyor. Doğrudan operasyonlarının olmadığı New York gibi pazarlarda ise Lyft gibi üçüncü şahıslarla ortaklıklar kuruyor. 

Kaynak: webrazzi.com