İş yeri kültürünü ve çalışan deneyimini ölçümlemede dünyanın uzman otoritesi kabul edilen şirketlerden biri olan GPTW tarafından Kuveyt Türk'ün bu ödüle değerinde görülmesinin ardında, insanı odağa alarak 6 bin çalışanının “İyi ancak Kuveyt Türklüyüm” demesini sağlayan benzersiz uygulamalar yer alıyor. Çalışanı merkeze alan yeni tür insan kaynakları uygulamalarının yanı sıra çalışanlara mutlu ve huzurlu bir meslek yeri ortamı sunma konusunda gösterilen kararlılık da başarıya dışarı giden yolda manâlı bir etken olarak öne çıkıyor. 

“En iyi işveren ödülü çalışanlarımıza verdiğimiz değerin teyidi mahiyetindedir”

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Kurulduğumuz ilk günden bu yanlamasına alıcı memnuniyetinin, çalışan memnuniyetinin doğal bir sonucu olduğuna inanıyoruz. İnsan kaynakları politikamızı da bu kavrayış doğrultusunda şekillendiriyoruz. 6 bini aşkın çalışanımızın ‘İyi ama Kuveyt Türklüyüm' demesini karşılayan süreçlerimizle bütün çalışanlarımıza mutlu ve huzurlu bir alıştırma ortamı sunmaya büyük ağırlık veriyoruz. Çalışanlarımızın, fikirlerini özgürce ifade ettikleri, karar sistemlerine dâhil oldukları ve çalışırken güven duydukları, motive oldukları bir ortam oluşturmak namına hayata geçirdiğimiz uygulamaların bir neticesi olarak ülkemiz için bir ilke imza atmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Katılım finans sektöründe olduğu gibi insan kaynakları alanındaki çalışmalarımızla da öncü olduğumuzu tescilleyen Avrupa'nın En İyi İşvereni ödülü, bununla beraber çalışanlarımıza verdiğimiz değerin ne kadar büyük olduğunun da teyidi mahiyetindedir. İş yeri kültürümüzü daha iyi bir noktaya getirmek ve çalışan deneyimini artırmak için eşsiz insan kaynakları uygulamaları geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.  

Kuveyt Türk sektörde ilklere imza atıyor

Kuveyt Türk'ün, çalışan memnuniyeti ve deneyimi konusunda kayda değer başarılara imza atmasına ve ödüller kazanmasına katkıda sunan manâlı uygulamaları bulunuyor. “Gelişim Mutfağı”, “Sepetim”, “Önce Çalışan Meclisi”, “Kuveyt Türk Yüksekokul” ve “İyi fakat Mobil Uygulaması” bunlardan bazıları..

Kuveyt Türk, unvanları kaldıran, çalışanların kariyer tariflerini kendilerinin yazdığı ve bambaşka alanlarda deneyim kazandığı, çalışanları geleceğin yetkinliklerine hazırlayan yeni kariyer modeli Gelişim Mutfağı modelini finans sektöründe bir prensip imza atarak bu yılın başında hayata geçirdi. Gelişim Mutfağı, bir taraftan çalışanların mevcut işlerinde derinleşmesini ve geleceğe donanımlı şekilde hazırlanmasını sağlarken, dahası çalışanların departmanlar arası rotasyon, deneyimleme eksenli geçici görevlendirmeler, meslek başı eğitimler gibi uygulamaları Gelişim Sepeti'nde toplayıp puanlandırarak çalışanlara farklı alanlarda tecrübe kazanma imkânı sunuyor.

Kuveyt Türk, emrindeki haklar konusunda da sektörde bir ilk olan, Stevie ve Brandon Hall gibi prestijli kurumlardan öbür alanlarda çoğu ödül alan elastik alt haklar uygulaması Sepetim ile de çalışanların bambaşka ihtiyaçlarına farklı çözümler sunuyor. Sepetim uygulaması sayesinde çalışanlar, tabi haklarından esnettikleri bütçelerle, BES gibi tasarruf yolunu tercih edebiliyor ya da bütçelerini eğitim, telefon ya da gezi gibi ihtiyaçlarında değerlendirebiliyor.

gdpr_consent=

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/28/kuveyt-turk-avrupanin-en-iyi-isvereni-secildi