Geçtiğimiz günlerde Yemeksepeti'ndeki birçok kullanıcının bilgilerinin çalındığına dair gündemdeydi. bununla beraber yaklaşık 20 bin kullanıcının bilgilerinin özel bir forumda paylaşıldığı da söylentiler aralarında. Paylaşılan bilgilere tarafından kullanıcıların ad, soyisim, telefon numarası, adres, belirli kartların son dört hanesi gibi bilgilerin yer aldığı belirtildi.

Yemeksepeti, birkaç hafta önce siber atak iddiaları ile ilgili açıklama yapmıştı. Kullanıcı veri tabanınına yönelik siber hücum gerçekleştirildiği ve buna karşılık fidye istenildiğine dair gündem üstüne Yemeksepeti sosyal ağ hesabından bir izah etme yayınlamıştı. Bu açıklamada şirketin yapılan yasa dışı teklifi değerlendirmeye bile almadığı vurgulanırken, bu son olayla bağlantılı olarak herhangi bir bilgi ihlali veya hırsızlığı saptama edilmediği dile getirilmişti.

Oysa bugün paylaşılan son bilgilere tarafından Bireysel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), müşterilerinin bilgileri çalındığı bahis edilen Yemeksepeti ile ilgili resen analiz başlattı. Gündem toplantısında iddiaları ele bölge Komite, şirketin herhangi bir bilgi hırsızlığının tespit edilemediği yönündeki açıklamasının doğruluğunun tespiti için de resen tahlil başlatılmasına karar verdi.

Bireysel Verileri Koruma Kurulu, 21 milyon 504 bin 83 kişinin etkilendiği kayıtlı siber saldırının peşinde veri ihlali gerekçesiyle Yemeksepeti hakkında 29 Mart 2021'de de inceleme başlatmıştı.

İnceleme ile ilgili sonucun ne olacağını daima birlikte bekleyip göreceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/29/kvkk-yemeksepeti-hakkinda-inceleme-baslatti