KWORKS'ün 2023 yılı Hızlandırma ve Ön Hızlandırma programları 13 Mart'ta, KWORKS Şişli ofisinde yapılan kick-off toplantısı ile başladı. KWORKS'23 Hızlandırma programlarına seçilen girişimlerin, yüzde 50'sini SaaS, yüzde 28'ini derin teknoloji girişimleri oluştururken, yüzde 22'sini ise web/mobil başvuru formu girişimleri oluşturuyor.

KWORKS'23 Hızlandırma Programı, sunduğu eğitim, mentorluk, teknolojik altyapılar, hukuk danışmanlığı gibi desteklerle iş modelini ispatlamış girişimlerin tez ölçeklenmelerini karşılayan bir program.

KWORKS'23 Hızlandırma Programı'na katılmaya yargı hazanan girişimler şu şekilde:

DeepSent: sosyal medya öncelikli olmak üzere metin bazlı her türlü kaynaktan toplanılan verileri derin öğrenme metodları ile hızlı ve yüksek doğrulukla işleyip sonuç ve öneri üreten SaaS yazılımı.

Geeklyzer: Yapay zeka, bilgi ve algoritma odaklı bir Influencer Marketing çözümü. Kullanımı basit bir dashboard üzerinden otomatik bahsedilme takibini, rekabet analizini, karşılaştırma raporlarını, marka odaklı nokta atışı Influencer analizlerini, proje oluşturmayı ve proje sonucu tahminlemeyi sunarak pazarlama verimliliğini artırıyor.

Imperium: Yeni cins inşaat proje idare yazılımı. Proje yönetimi, Satın-Alma, Teknik Ofis, Kalite & Güvenlik, Finans ve Satış yönetimi gibi inşaat süreçlerini tek bir platformda yönetmeyi sağlayan Imperium, 300'den fazla şirket ve 2 binden artı kullanıcıya hizmet veriyor.

Materix: Sürdürebilirlik dostu bir nano teknoloji girişimi. Geliştirdiği nano kaplamalar bir uçtan bir uca modifiye edilen yüzeyi koruyarak, temizleme sıklığını, su kullanımını ve temizleyici kimyasal kullanımını azaltıp dilekçe ömrünü uzatarak kaynak tasarrufu sağlıyor. Materix, nano kaplama ile modifiye edilen güneş paneli yüzeyinde su ve toz nahoş özellikler sağlamanın yanında kendi kendini arıtma teknolojisiyle enerji verimliliğini artırıyor.

Oxodes: Hibrit teknolojiler yardımıyla milimetre altı hassasiyette konum tespiti ve geometri analizine dayalı denetleme, ölçüm ve poka-yoke sistemleri ile imal hatalarını engellemeyi amaçlayan derin teknoloji girişimi. Kurulum asistanı sistemi (OXO), dijital ölçüm probu (M-OXO) ve 3D tarayıcı cihazı (O-Scanner) ile kurulum hatalarının önüne geçer ve kalite denetleme proseslerini iyileştiriyor.

Işveren Olsam: İhtiyaç duyulan meslek kolunda eğitimli ve bireysel şirketini kurmuş girişimcilerle çalışmanızı sağlayarak öncelikle eğitim ve işe alım süreçlerinde yaşanan zaman ve maliyet kaybını minimuma indiren, çalışan personele sıradan yüzde 40 daha fazla kazandıran insan kaynakları platformu. Bugüne dek Patron Olsam tarafından meslek ortaklarına yönlendirilen 50'den pozitif eğitimli personelin görevlerinde devam oranı yüzde 82.

Pdmechanics: Endüstriyel tesislerin üretim makinelerinde gelişen arızaları yapay akıl destekli platformunda erken tanı ederek plansız imal duruşlarını azaltan kestirimci bakım SaaS girişimi. En büyük 500 sanayi tesisi içinden herif şampiyon Pdmechanics, her ölçekteki üretim tesisine ve cihaz imalatçılarına çözüm sunuyor.

Renium: Her ölçekte işletme için kolay kullanılabilir, etkin veri yönetimi karşılayan dijital değişim ürünleri üretiyor. Kod geliştirmeye gereklilik duymayan ve şirketin mevcut sistemlerine aracısız olarak entegre olabilen yapısı ile meslek süreçlerini dijitalleştiren, yapay akıl tabanlı OCTO isimli ürünün ilk fazını tamamlamış, sağlık durumu ve tekstil sektöründe pilot uygulamalarını gerçekleştiriyor.

Smartest Company: İnsan hayatını daha güvenli, daha eğlenceli ve daha interaktif ayla getirme amacıyla, suni akıl ve bilgisayar görüşü ile “akıllılaştırılmış” ve günlük hayatınıza entegre edebileceğiniz ürünler geliştiriyor. İlk ürünü olan Smartest Helmet, sürücüleri olası tehlikelere aleyhinde uyararak kazaları önleyen tehlike tahmini ve dikkat sistemine sahip dünyanın birincil motosiklet kaskıdır.

Yuffi: Ebeveyn ve bakıcıyı istenilen mekanda buluşturmak üzere 3 dakikadan kısa bir zamanda tehlikesiz bir şekilde eşleştiren saatlik bakıcı uygulaması. Ödeme dahil her adımda hızlı, kolay ve güvenli çözümler sunan Yuffi hayata geçtiği Kasım 2022'den bu yana 1000'i aşkın üyeye ulaştı.

KWORKS'23 Ön Hızlandırma Programı ise sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir meslek modeli oluşturma potansiyeline sahip girişimlerin, iş fikirlerini doğrulamaları için tasarlanmış bir program.

KW0RKS'23 Ön Hızlandırma Programı'na katılmaya adalet şampiyon girişimler şu şekilde:

Airdub: Geliştirdiği yapay akıl temelli olarak dublaj ve ses klonlama teknolojileri ile, davet ve reklam sektöründeki firmaların seslendirme ihtiyaçları için reformcu bir çözüm sunuyor.

Apollon Engine: İçerik üreticileri için telifsiz ve benzersiz müzik üretmeyi hedefleyen Apollon Engine, resim, resim ve video gibi görsellerden sızıntı, renk ve konuya göre müzik üreten bir yapay akıl projesi. Film, dizi, oyun gibi becerikli sektörlerde ve reklam, sosyal medya gibi pazarlama alanında ihtiyaç duyulan orijinal ve telifsiz müzik ihtiyacına çözüm olarak ortaya çıktı. Alanında uzman usta, müzisyen ve akademisyenlerle çalışan ekip Gender-Free Chain sergisi ve 2022 ArtWeeks Akaretler'de çeşitli iş birlikleri ile birlikte üretimlerini sergilemeye başladı.

Boly: Oluşturduğu eşsiz spor topluluğu ile spor yerine getirmek isteyen kullanıcıların bulundukları yer fark etmeksizin etrafındaki kullanıcılar ile eşleşebilecekleri, yakınlarında bulunan tesisleri keşfedebilecekleri bir mobil tatbik.

EventDAO: Kolektif düş gücünü kullanarak topluluğunu etkinliğin karar mekanizması haline getiren NFT tabanlı bir biletleme hizmeti. Merkeziyetsiz bir faaliyet deneyimi sunan EventDAO'nun blockchain üzerindeki wait-list ön talebinde 40 bin cüzdan bulunmaktadır.

Meetgate: Şirketlerin işe alım, işe alım sonrası ve iş ilanı süreçlerini, artırılmış gerçeklik ve sanal hakikat teknolojiler ile uçtan uca yönetebildiği yapay zeka destekli insan kaynakları platformu. Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark'da kurulan Meetgate, birincil satış anlaşmasını da startup eleme süreçlerinde kullanılmak üzere Teknopark ile gerçekleştirdi.

Phoyer: New York ve İstanbul merkezli artırılmış hakikat ve video performans sanatları yaratım ve izleme platformu Phoyer, içerik üreticilerinin yapıtlarını küratörler kadar derlenen izleme listeleri olarak izleyicilerle buluşturuyor, hizmet ve ürünlerini benzer kanaldan satışa sunuyor. Phoyer, lansman için 20 ülkeden seçkin sanatkâr ve topluluk ile anlaşmış bulunuyor.

Ubicro: Konut, kafe ve lokanta gibi alanlarda iklim farketmeksizin zirai ilaç olmadan taze mahsuller yetiştiren teknolojiler geliştiren teşebbüs. Ubicro, teknolojisi ile bitki bilgisi olan veya olmayan herkese bitmiş ve daima taze mahsul yetiştirebilme imkanı sunuyor.

Ulawk: Hukuk alanında yaşanan problemlere dijital çözümler üretme hedefiyle yola çıkan Ulawk, kullanıcılarını ticari iş ilişkisi içinde oldukları şirketlerin Ticaret Sicil Gazetesi ilanlarından e-posta yolu ile bilgilendiren bir çözüm sunuyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/14/kworks-2023-hizlandirma-ve-on-hizlandirma-programlarina-secilen-girisimler/