Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi-KWORKS'ün 2021 Demo Günü, Vehbi Koç Vakfı'nın desteği ile Arter'de gerçekleştirildi. Yıl baştan başa yürütülen Hızlandırma, Ön Hızlandırma, Derin Teknoloji ve Kampüs Ön Hızlandırma programlarında bulunan 17 girişim, KWORKS'21 Demo Day sahnesinde yer aldı.

Bu yıl 7. dönemi gerçekleştirilen KWORKS hızlandırma programları dahilinde toplam 27 teşebbüs desteklendi. KWORKS'21 girişimleri program dönemi her tarafında pilot proje, ürün lansmanı, hibe desteği, fatura kesme, kullanıcı sayısını artırma ve tohum öncesi yatırım birleştirme gibi ayrı hedefler içinden meslek modellerine ve aşamalarına göre seçtikleri hedeflere odaklandılar.

Demo Günü'nde sahneye çıkan 17 girişimin 8'i kurumsal bir şirket ile pilot çalışma, iki taraflı meslek geliştirme ve ortak mahsul geliştirmeye karşın iş birliği yaparken, sunum yapan 6 hızlandırma programı girişiminin 5'i program dönemi içerisinde fatura kesti.

KWORKS'21 Demo Günü'nde sunum yapan girişimlerin tamamı şu şekilde:

KWORKS'21 Hızlandırma Girişimleri

Alloy Additive: Robotik kol ve kaynak teknolojilerini yazılım ile birleştirerek 3 boyutlu metal printer geliştiren ve oluşturulan aygıt ile büyük boyutlu havacılık metallerinin 3D üretim edilmesini karşılayan bir derin teknoloji girişimidir.

Emarkan: Moda markalarını hazır giyim üreticileri ile buluşturan pazar yeri platformudur.

Jetlexa: Kontrat yönetimi ve doküman otomasyon çözümleriyle, kontrat süreçlerindeki meslek akışlarının ve risklerin denetim edilmesini kolaylaştıran, imzalama öncesi süreyi kısaltarak ekipler aralarında uyumluluğu artıran bir girişimdir.

Manjo: Sipariş süreçlerini dijitalleştirerek restoranlar için yeni bir hizmet modeli sunarken, son kullanıcıları için ise yepyeni bir sosyal yemek deneyimi sunan bir mobil uygulamadır.

Petify: Evcil hayvan sahiplerinin ihtiyaçlarına karşın en güvenilir hizmeti sunan, yol arkadaşı olma misyonu ile insan-hayvan dostluğunu kolektif avantaj odaklı yeni cins bir topluluk platformuna dönüştüren teknoloji girişimidir.

VulnHero: Manuel takip edilen ve gözden kaçan tüm emniyet tehditlerini otomatik şekilde saptama edip önceliklendirerek, şirketlerin siber saldırılara aleyhinde bütün vaktinde ve doğru aksiyonları almalarını sağlayan siber güvenlik SaaS'tır.

KWORK'21 Derin Teknoloji Girişimleri

CollaFIB: Iskarta deniz kaynakları kullanılarak üretilen, kolajen içerikli yara kapatıcı sünger ve nanofiber bezleri üreten girişimdir.

DeHealth: Geliştirdiği dilekçe ve yeni nesil teşhis kitleri aracılığı ile kullanıcılarına hastaneye gitmeden analiz yaptırabilmenin kolaylığını sunan girişimdir.

OlSilO: İlaç taşınımı, katalizör, ayrıştırma ve filtrasyon uygulamalarında kullanılan mezogözenekli silika parçacıkların, reformcu sentez yöntemi ile üretilmesini karşılayan girişimdir.

Politus Analytics: Siyaset ve meslek dünyasındaki karar alma süreçlerinde yapay zeka temelli olarak ve veriye dayalı analitik çözümler sunan girişimdir.

KW0RK'21 Ön Hızlandırma Girişimleri

Bridgesoft: Derin öğrenme ve görünüm işleme teknolojileri ile tarım makinelerinin operasyonel verimliliğini artıran girişimdir.

Decky: Şahısların yabancı dilde kelime öğrenim sürecini suni akıl teknolojisi ile kolay ve kalıcı hale getiren, interaktif kullanıcı ağına sahip bir mobil eğitim platformudur.

Flapp: Çağdaş dünyada bireylerin erken yaşlarda kazanması gereken, eğitim sistemi içerisinde yer verilmeyen, analitik problem çözme, digital dünyaya uyma ve iletişim gibi yetenekleri kazanmasını sağlayacak online eğitim platformudur.

Ixion: Temassız akıllı kartlara parmak izi sensörü entegre ederek geçiş, ulaşım ve ödeme sistemlerinde KVKK'ya yerinde biyometrik düzeltme sağlayan girişimdir.

ReCool Technologies: Çevreci anlayışla bakterileri değil edebilen PLC tabanlı mobil makinesi ile CNC tezgahlardaki soğutma sıvılarını filtre ederek üretime geri kazandıran girişimdir.

TheClico: Markalar hakkında öbür platformlar üzerinden gelen tip geri bildirimlerini Doğal Dil İşleme ve Cihaz Öğrenmesi modelleriyle analizleyerek anlık olarak dashboard arayüzüne toplayan bir online asalet yönetimi yazılımıdır.

UXapply: Ürün geliştirme süreçlerinin verimliliğini artırmak için görsel ve işitsel verileri derhal erişilebilir ve eyleme geçirilebilir ayla getiren suni akıl destekli kullanıcı deneyimi araştırması platformudur.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/29/kworks-un-2021-demo-gunu-nde-sunum-yapan-17-girisim