Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi KWORKS 'ün 2021 yılı programları başladı. KWORKS Hızlandırma, KWORKS Ön Hızlandırma, KWORKS Derin Teknoloji ve KWORKS Kampüs Ön Hızlandırma olmak üzere 4 farklı programa seçilen girişimler emin oldu. KWORKS'21 programlarında yer alan girişimlerin yüzde 65'ini SaaS ve derin teknoloji girişimleri, yüzde 35'ini ise web/mobil kullanım girişimleri oluşturuyor.

KWORKS'21 Hızlandırma Programı'na seçilen girişimler:

Alloy Additive: Robotik kol ve kaynak teknolojilerinin entegrasyonu ile 3 boyutlu metal printer geliştiren ve oluşturulacak aygıt ile büyük boyutlu havacılık metallerinin katmanlı imal edilmesini amaçlayan bir derin teknoloji girişimi.

Emarkan: Kendi markasını yaratmak isteyenler ile üreticileri buluşturan bir pazaryeri platformu.

Jetlexa: Kontrat yönetimi ve belge otomasyon çözümleriyle, kontrat süreçlerindeki iş akışlarının ve risklerin yoklama edilmesini kolaylaştıran, imzalama öncesi süreyi kısaltarak ekipler aralarında uyumluluğu artıran bir teşebbüs.

Manjo: Ayrı sipariş seçenekleri ile yenilikçi bir yeme-içme deneyimi sunan ve restoranlara dijitalleşme sürecinde yardımcı olan idare platformu.

Petify: Evcil hayvan sahipleri ve hizmet sağlayıcılarını bir araya getirerek ekosistemin ihtiyaçlarına karşın çoklu inovatif çözümler geliştiren teknoloji odaklı sosyal teşebbüs.

RTEX: Bez artıklarının tekrar kullanımı için tekstil sektöründe bulunan işletmelere, sürdürülebilir ve kazançlı bir sistem sunan dijital tekstil atık yönetim platformu.

VulnHero: IT güvenliğini önemseyen kurumların proaktif siber güvenlik risk yaklaşımlarını geliştiren ve saldırganlardan seri olmalarına tezgâhtar olan SaaS ürünü.

KWORKS'21 Ön Hızlandırma Programı'na seçilen girişimler:

Akıllı Nakliyat: Nakliye sektöründe taşıyıcılarla önem sahiplerini buluşturan, yük bulmayı ve taşımayı optimize eden, nakliye kurumlarına meslek peşine düşüp takip platformu karşılayan ve süreçlerden veri üretimi yapan bir platform.

Bridgesoft: Derin öğrenme ve manzara işleme teknolojileri ile tarım makinelerinin operasyonel verimliliğini artıran teşebbüs.

TheClico: Markalar hakkında bambaşka platformlar üzerinden gelen alıcı geri bildirimlerini Doğal Dil İşleme ve Cihaz Öğrenmesi modelleriyle analizleyerek anlık olarak dashboard arayüzüne toplayan bir online haysiyet yönetimi yazılım.

Güven İstanbul: Yurttaşların muhtemel İstanbul depremini tedbirli bir şekilde karşılayabilmeleri hedefiyle yapılanan dijital veri paylaşım platformu.

Ixion: Temassız akıllı kartlara parmak izi sensörü entegre ederek geçiş, ulaşım ve ödeme sistemlerinde KVKK'ya uygun biyometrik düzeltme karşılayan teşebbüs.

İsim Şehir Halkı Hayvan: Modern dünyada bireylerin erken yaşlarda kazanması gereken, eğitim sistemi içerisinde yer verilmeyen, analitik problem çözme, digital dünyaya uyarlama ve iletişim gibi yetenekleri kazanmasını sağlayacak online eğitim platformu.

Akademisyenler tarafından kurulan validasyon aşamasındaki derin teknoloji girişimlerine karşın ön hızlandırma programı olan KWORKS'21 Derin Teknoloji Programı'na seçilen ve paylaşılan girişimler:

Actinfly: Endüstriyel ve altyapı tesisleri varlıklarının insan erişiminin baskı ve riskli olduğu alanlarında drone kullanarak daha güvenli, ekonomik ve bereketli muayene çözümleri sunan teşebbüs.

CollaFIB: Iskarta deniz kaynakları kullanılarak üretilen, kolajen içerikli yara kapatıcı sünger ve nanofiber bezleri üreten teşebbüs.

DeHealth: Geliştirdiği uygulama ve yeni tür teşhis kitleri aracılığı ile kullanıcılarına hastaneye gitmeden analiz yaptırabilmenin kolaylığını sunan teşebbüs.

MIQRHONE: Migren hastalarına tabi etkisiz, acısız ve nitelikli bir yaşam sunan, mikroiğne teknolojisine dayalı transdermal uygulamalı ağrı kesici bant.

OlSilO: İlaç, petrokimya, yiyecek sektörlerinde ve ayrıştırma teknolojilerinde kullanılan gözenekli silika parçacıkların; yüzey alanı, gözenek yapısı, parçacık boyutu ve morfoloji parametrelerinin kolay kontrolünü karşılayan, yalın ve hızlı, patentli eşsiz sentez metodu doğruca müşterilerine fayda- maliyet avantajı karşılayan girişim.

Koç Üniversitesi öğrenci ve mezunları tarafından kurulan, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir meslek modeli oluşturma potansiyeline sahip erken safha girişimlere karşın ön hızlandırma programı olan KWORKS'21 Kampüs Ön Hızlandırma Programı'na seçilen girişimler:

KUTU: Müşteri 1 diyabetli bireylere otomatik insülin enjeksiyonu yaparak, hastalığın yönetimini kolaylaştıran akıllı insülin pompa sistemi üreten teşebbüs.

LogEx: E-ticaret üzerinden perakende olarak satış yapan firmaların, umulmadık ürün iadelerinden kaynaklanan kar kaybını analitik çözümler ile geri kazandıran bir teknoloji girişimi.

NOV/AI: Kripto paralarla ilgili sosyal medyadaki verileri suni zekayla analiz eden ve yatırımcı profillerine özel tavsiyeler veren bir robo-danışmanlık uygulaması.

ReCool Technologies: Çevreci anlayışla bakterileri yok edebilen PLC tabanlı mobil makinesi ile CNC tezgahlardaki soğutma sıvılarını filtre ederek üretime geri kazandıran girişim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/08/kworksun-2021-yili-hizlandirma-programlarina-secilen-girisimler-belli-oldu