Netflix’in ülkemizde bu değin popüler olmasının en büyük nedenlerinden biri de kuşkusuz La Casa de Papel. Lüzum hikayesi gerekse oyuncu kadrosu ile seyircilerin beğenisi şampiyon ve izlenme sayıları olarak platformun yüzünü fazlasıyla güldüren dizi, önümüzdeki aylarda final sezonu ile birlikte son kez izleyici karşısına çıkacak.

Peki kadrosunda Alvaro Morte, Ursula Corbero, Itziar Ituno ve Pedro Alonso gibi kaliteli oyuncuların bulunduğu La Casa de Papel hakkında eksik tanıdık birçok detaylar olduğunu biliyor muydunuz? Diziyi daha da değerli ayla getirecek ve ola ki de yeniden başlamanıza neden olacak bu detayları sizler için derledik.

Efsane dizi Game of Thrones hakkında eksik tanıdık 10 garip detaylar

La Casa de Papel hakkında eksik bilinen detaylar

Soygun konsepti ile izleyiciyi ekran başına kitleyen, bütün dünyada büyük bir hayran kitlesine sahip olan ve adını efsane yapımların arasına yazdırmayı başaran La Casa de Papel hakkında eksik tanıdık 10 garip ayrıntı

La Casa de Papel sahiden final yapmış bir diziydi

Çoğu kişi La Casa de Papel’in Netflix orijinal içeriği olduğunu düşünse de, fiilen dizi daha önce İspanya’nın Antena 3 televizyon kanalında yayınlanıyordu. 2017 yılının Mayıs ayında yayınlama hayatına başlayan dizi, demin pilot bölümünde 4.5 milyonluk bir izlenme sayısı bile yakaladı. Fakat ilerleyen bölümlerde işler iyi gitmedi ve izleyici sayısında olağanüstü bir düşüş yaşandı.

Gelen başarısızlıkların ardından üretim ekibi dizinin ikinci sezonunu yapmaktan vazgeçti. Hatta o dönem başrollerden Alba Flores ve Alvaro Morte gibi oyuncular veda mesajı bile yayınlamıştı. Fakat daha sonra bu projeye inanan Netflix, başarısız olmuş dizinin dünya genelindeki dijital yayınlama haklarını satın aldı.

Platform, dizinin bütçesini ciddi oranda artırdı ve yeni bölümlerin de siparişini verdi. Sonrası da hepimizin malumu. La Casa De Papel, Netflix ile adını efsane yapımların arasına yazdırmayı başardı.

Altı ülkede en çok izlenen Netflix içeriği ünvanına sahip

La Casa de Papel az bilinen detaylar

Netflix büyük bir tehlike alarak diziyi satın aldı ve yatırım yaptı, fakat bunun meyvelerini de süratli bir şekilde topladı. Kısa sürede ülkemiz de dahil almak üzere tüm dünyada popüler ayla gelen La Casa De Papel Fransa, İtalya, Şili, Portekiz, Brezilya ve Arjantin’de en fazla izlenen Netflix içeriği olmayı başardı.

Başlangıçta ismi farklıydı

Yapımcı Alex Pina, dizideki karakterlerin sosyal yaşamda yer edinememiş kişiler olması nedeni ile ‘’Los Desahuciados’’ ismine karar vermişti. Ama hazırlık aşamasında İspanya Kraliyet Darphanesi‘ni soyma gibi çok iyi bir zihin ortaya çıkınca dizinin adı da La Casa de Papel olarak değişti.

Fakat diziyi satın alan ve uluslararası izleyicileri de hedefleyen Netflix, daha sonra yapıma ‘’Money Heist’’ ismini de ekledi. Dizi şu an için bambaşka pazarlarda La Casa de Papel ve Money Heist isimleri ile izleyicinin karşısına çıkıyor.

Yapımcılar, Denver rolü için seçmelere gelen oyunculardan gülmelerini istemiş

La Casa de Papel az tanıdık detaylar

Dizi ile adeta bütünleşen Denver’in acayip gülüşü doğrusu senaryonun bir parçasıydı. Hatta üretim ekibi senaryoda abuk subuk kahkahalar olarak belirttikleri bu kısım için seçmelere gelen oyunculardan abuk subuk bir şekilde gülmelerini istedi. Bunun üzerine seçmelere gelen Jaime Lorente, keza oyunculuğu keza de garip gülüşü ile Denver rolünü kapmayı başardı.

Bütün çete üyelerinin ölümcül bir hastalığı olacaktı

Hatırlanacağı üzere Profesör, çete üyelerini yeteneklerine uygun şekilde seçmişti. Ama yapımcıların ilk etapta uygulamak istedikleri plan, bütün çete üyelerinin ölümcül hastalığa sahip olması yönündeydi. bu nedenle çete üyelerinin kaybedecekleri hiçbir şeyi olmayacak ve ayrıntılarıyla soyguna konsantre olacaklardı.

Fakat daha sonra bunun izleyicilerin üstünde negatif bir etki yaratacağını düşünen yapım ekibi, planlarını Berlin karakteri açık havada en ince ayrıntısına kadar değiştirdi. Bunun üstüne Berlin de kaybedeceği hiçbir şeyi olmayan bir şahsiyet olarak karşımıza çıktı.

Dizinin senaryoları çekimler esnasında yazıldı

la casa de papel az bilinenLa Casa de Papel az tanıdık ayrıntı

Alışılagelmiş bir dizide yazarlar senaryoları çekimlerden uzun zaman önce yazan ve oyunculardan bunlara çalışmalarını ister. Fakat La Casa de Papel için aynı durum pek de geçerli yok. Zira dizinin yazarları senaryoları çekimler sırasında anlık olarak yazdı. Profesör’ün dahice planlarını ve İspanyol polisini neredeyse zıt köşe yaptığı bütün hamlelerini de göz önüne alacak olursak, dizinin yazarlarını elbette kutlamak gerekiyor.

Karakterlere şehir ismi verilmesinin ilginç nedeni

la casa de papel az bilinen

Tüm çetenin Profesör kadar belirlenen takma şehir isimleri vardır. Bunun esas amacı da soygun esnasında çetenin hakiki kimliklerinin ortaya çıkmasının engellenmesidir. Peki takma isim olarak şehirlerin seçim edilmesi yapımcıların aklına nereden geldi?

Aslında büyük bir rastlantı olan bu düşünce yapımcı Alex Pina’nın aklına gerçekleştirdiği bir toplantıda ekibinden bir kişinin Tokyo tişörtü giymesi sonucu gelmiş. Bunun üstüne ilk belirlenen büyük kasaba ismi Tokyo olurken, hemencecik ardındaki Berlin, Moskova, Denver ve Rio gibi isimler de ortaya çıkmış.

Dizide ünlü futbolcu Neymar da rol aldı

la casa de papel az bilinenLa Casa de Papel eksik tanıdık teferruat

Dizinin tüm dünyada süratli bir şekilde popüler ışık halkası gelmesi ile dizide birçok meşhur isim de rol aldı. Kuşkusuz bunların başında da PSG forması giyen meşhur futbolcu Neymar da Silva geliyor. Futbolcu, ikinci sezonun üçüncü bölümünde bir keşiş olarak kısa süreliğine de olsa izleyicinin karşısına çıktı.

İki sahnenin çekiminde önemli sıkıntılar çıktı

Yapım ekibi iki sahnenin çekiminde ciddi sıkıntı yaşadı. Bunlardan ilki Profesör’ün Madrid şehri üzerinden Zeplinle insanlara para yağdırdığı sahneydi. Bu sahne, değişen hava koşulları nedeni ile daima çekildi ve her seferinde Madrid sokaklarına para görünümlü yüzlerce kağıt yağdırıldı.

la casa de papel az bilinen

İkincisi ise Denver’in suyla dolu kasaya tüplü dalış yaptığı sahneydi. Burada prodüksiyon ekibi Birleşmiş Krallık’ta yer alan özel bir çekim tankının içine bankadaki kasanın aynısını inşa etti. Bunun yanı sıra kasada gördüğümüz külçe altınlar da köpüklerden yapıldı. sonra bu köpükler suya batırılsa da, yapıları nedeni ile suda yüzmeye başladı.

Prodüksiyon ekibi köpüklerin suda yüzmesinin peşinde köpükleri yerlerine sabitleme kararı aldı. Ancak bu sefer de basınç nedeni ile köpüklerin yapılarında bozulmalar meydana geldi. Oysa izleyiciler olarak bu bozulmaları bilgisayar efektleri bir uçtan bir uca görmedik.

Profesör’ün başka bir takma adı daha olduğunu biliyor muydunuz?

la casa de papel az bilinenLa Casa de Papel az bilinen ayrıntı

Kendisine isim olarak Profesör’ü seçen Sergio Marquina‘nın başka bir takma adı daha olduğunu biliyor muydunuz? Her ne değin dizide karşımıza çıkmasa da ‘’Vatikan’’ adını da kullanan Marquina, bu ismin Profesör gibi özgün ve bütün dünyada büyük bir güce sahip olduğunu söylüyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/efsane-dizi-la-casa-de-papel-hakkinda-az-bilinen-10-ilginc-detay