Lastik malzemeleri bileşenlerine ayırabilen yerli bir girişim olarak karşımıza meydana çıkan Laska Technology'yi başlangıçta 2019 yılının Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Laska Technology kurucusu ve CEO'su Onur Dürtü kadar paylaşılan bilgilere tarafından Laska Technology, tohum yatırım aldı.

Güdü kadar aktarılan bilgilere kadar tohum yatırım turu 1,4 milyon dolar ile tamamlandı. Edindiğimiz bilgilere göre Laska Technology'nin tohum yatırım turu 10 milyon dolar değer biçme üzerinden gerçekleşti.

1,4 milyon dolarlık tohum yatırım turu, RHEA Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna RHEA Teşebbüs Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın haricinde ise Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş. Akıllı Şehirler Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu ve öteki kişisel yatırımcıların katıldıklarını da ekleyelim.

Hatırlatmak icabında 2017 yılında Iftihar Güdü göre kurulan Laska, lastiklerden ayrıca istikrarsız ürün keza de benzer anda bir katı ürün elde edebiliyor. Elde edilen sıvı mahsul yüksek kalorifik değere sahip olması nedeniyle doğrudan enerji üretiminde de kullanılabiliyor.

Güdü göre paylaşılan bilgilere tarafından ise Laska'nın temel amacı, imal ile birlikte Birleşmiş Milletler kadar sürdürülebilir kalkınma için bildiri edilen 17 Küresel Amaçtan 9'una katkı sağlayarak yarattığı etkiyi global ölçekte her geçen gün daha da artmak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/17/laska-1-4-milyon-dolar-tohum-yatirim-aldi