Geçen Ağustos ayında LC Waikiki'nin pazar yerine dönüştüğünü FOSSIL, United Colors of Benetton, L'Oréal, Kanz ve daha o kadar fazla markanın bu platformda yerini aldığını yazmıştık. Şirket bu hamleyi, müşterilerinin moda ile ilgili tüm ihtiyaçlarını tek seferde karşılamalarını temin etmek amacıyla yaptı.

LC Waikiki ve daha aşağı markalarla müşterilerin çoğu ihtiyacının karşılandığını bildiren LC Waikiki E-ticaret Genel Müdürü Ömer Barbaros Yiş konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "Ama daha fazla ihtiyacı düşünerek marka karmamızı artırmayı seçim ettik. Bizler büyüdükçe bizlerle beraber olan markaların da büyümesini destekleyerek ülke ekonomimizin gelişimine katkıda bulunabilmek de bir başka önceliğimiz. Başarılı bir pazar yeri olma dönüşümünü sağlayabilirsek, ülkemize ayrıntılarıyla yerli sermayeden oluşan yepyeni bir değerinde kazandırmış olacağız. Dünyada fazla başarılı ve değerlemeleri milyar dolarları bulan moda pazar yerleri var; bunlardan bir tanesi de ülkemizden LC Waikiki olacak. Buna candan inanıyoruz."

Odak, herif memnuniyeti

Fransız tasarımcı George Amoual göre 1988 yılında Fransa'da kurulan ve daha sonra Taha Dokuma göre satın alınan şirket, pandemi döneminden karlı çıkanlardan. LC Waikiki'nin bu dönemde haftalık tekil kullanıcı sayısı ortalamanın 2 katına yükseldi. Haftalık yeni aza sayısı yüzde 136, yeni alıcı sayısı ise yüzde 210 arttı. Sene sonunda e-ticaret cirosu 2,5 katına ulaşarak, toplam ciro içerisinde yaklaşık yüzde 10'luk bir paya sahip oldu. E-ticarette 2020 yılında toplam satılan ürün adedi ise 42.6 milyon adet olarak gerçekleşti. Marka yalnızca moda alışverişi tarafında elde etmek istiyor. "Buradaki uzmanlığımızı derinleştireceğiz ve odağımızı diğer bir alana kaydırmayacağız" diyen Yiş, müşteri memnuniyetine odaklandıklarını söylüyor.

LC Waikiki'nin hedefi, Avrupa'da etkinlik belirten Assos, Zalando, Boho ve Otto markaları gibi moda sektöründe bilirkişi bir pazar yeri elde etmek. Ömer Barbaros Yiş konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "Elimizde öteki pazar yerlerinin nasıl çalıştığına dair oldukça büyük bir veri var. Kozmetik ve oyuncak gibi tamamlayıcı ürünleri de müşterimizle buluşturmaya başladık. Baştan canlandırdığımız XSide ve Southblue gibi markalarımıza ait ürünleri kendi satış kanalımız üzerinden müşterilerimize sunacağız. Marka çeşitliliğimiz artarak devam edecek. Tip güvenini bizler gibi en üstteki sıraya koyan markaları da çabucak pazar yerimize eklemeyi sürdüreceğiz. Platformumuzda herif deneyimini mükemmelleştirmek için yaptığımız çalışmalar da son hızla devam edecek. Amacımız kaliteyi; kolay, neşe saçan ve kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimiyle ayrıca kullanıcı dostu sitemiz keza de teslimat hızında fark yaratarak müşterilerimizle buluşturmak olacak. Ben buna özet olarak 4K 1H stratejisi diyorum. Stratejimiz kalite, huzur, keyif ve kişiselleştirilmiş değer önermelerini çabuk bir şekilde müşteriyle buluşturmak."

Markaların online platformlarını pazar yerine döndürme eğilimi gerçekten yeni bir konu değil. 2020'nin kasım ayında FLO'nun e-ticaret sitesini pazar yerine dönüştürdüğünü sizlere aktarmıştık. Mobil sadakat uygulaması Hopi ise kendi pazar yerini açacağına sinyalleri başlangıçta 2021'in Nisan ayında vermiş. Çok geçmeden Hopi'nin pazar yeri Hopishop, Haziran ayında kullanıma açılmıştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/26/lc-waikiki-gecen-sene-e-ticaret-araciligiyla-42-6-milyon-adet-urun-satti