Çocukların yanı sıra yetişkinlerinde hayatının bir parçası olmayı başaran LEGO®, 90. yılını kutlarken içten gaye kitleye ulaşarak marka görünürlüğünü çoğaltmak için RTB House'un yeni nesil video reklamlarını kullandı. Başarılı yürütülen kampanyada; yüzde 87 görüntülenebilirlik elde edilirken, yüzde 76 video gösterimi tamamlama yanı sıra işlenmiş izlenme başına maliyette (CPCV) yüzde yüze varan verilerle sonuçlandı.

RTB House, markanın varmak istediği dürüst kitle için Derin Öğrenme teknolojisi ve ContextAI özelliğini kullanarak markanın hedefi olan oyun yoluyla öğrenme ve yaratıcılıkla ilgili içeriğe sahip ilgili web sitelerine reklam yerleştirerek video reklam kampanyası stratejisini oluşturdu. Kampanya sürecinde kendi kendine öğrenen algoritmalar, kullanıcıların tercihlerine yerinde modelleri göstererek optimizasyonu sağladı. Ayrıca markanın erişimini ve görünürlüğünü daha da artmak için RTB House, web sitesi kategorileri aracılığıyla etkileşime girme olasılığı daha yüksek olan kullanıcıları kastetmek üzere ContextAI teknolojisini dahil ederek kampanya sürecini tamamladı. Yeni tür videolarla gerçekleşen kampanya bitiminde ise marka hedeflerinin üstünde çok iyi sonuçlar elde etmeyi başardı.

Derin öğrenme teknolojisiyle gerçekleştirilen video reklam kampanyası ile;

yüzde 76,71 VCR ve yüzde 87.21 görüntülenebilirlik yüzde 100 işlenmiş izlenme başına maliyette (CPCV) ile eşsiz bir galibiyet sağladı.

Gücünü derin öğrenme teknolojisinden bölge RTB House ile birlikte yaptıkları eşsiz kampanyanın sonuçlarını değerlendiren LEGO® Türkiye, İsrail ve Yunanistan Dijital Pazarlama Müdürü Ercan Kurtuluş, “RTB House, markamızın ilkelerine yerinde reformcu bir teknolojiye sahip iş ortağımız. Kampanyada yeni tür video reklamları kullanarak amaç kitlemize ulaşan RTB House, kutlama videomuzla yüksek etkileşim sağlayarak harikalar yarattı. Markamız adına hissi bono kurulan bu kampanya dönemini harika sonuçlarla kapatmanın sevinci içindeyiz” dedi.

Kampanyayı hayata geçiren Initiative Digital Reklam Operatörü Bora Öztürk, “LEGO®, yaratıcı ve dikkatle oluşturulmuş çözümler istek eden bir markadır. RTB House'un derin öğrenme algoritmalarından gücünü alan yeni nesil video reklamları her alanda enerjik metriklerle iyice hedeflenmiş bir kitleye görünürlük ve katılım sağlamamıza muavin oldu. Kampanya sürecinde hedeflenen sonuçları elde etmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Derin Öğrenme Video Reklamların Başarısını Artırıyor

Derin Öğrenme teknolojisinin faydalarından yararlanan RTB House, bilhassa marka bilinirlik kampanyası KPI'larında elde edilen sonuçlarla markanın hedeflerini aşmayı başarıyor. Gelişen teknolojinin sunduğu fırsatlarla birlikte günümüzde daha da kayda değer ayla gelen dijital pazarlamada video içerikler, pazarlama mesajlarına odaklanma ve müşteri etkileşimini geliştirmenin yanı sıra marka imajını desteklemeye de asistan oluyor.

Marka bilinci oluşturmada manâlı bir faktör olan video ile bu etkiyi artırmak için incelemeler yapan RTB House ‘Streaming Video Ads' ile sektörü bir adım ileriye taşıyor. Reklamverenlerin markalarına özel stratejilerini yürütmelerine imkân sunma hedefiyle sürekli olarak çözümlerini güncelleyen RTB House, sektörün büyümesine de katkıda bulunuyor.

Daha artı bilgi ve galibiyet hikayesi için https://blog.rtbhouse.com/ adresini kullanabilirsiniz.

  Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/17/lego-yapay-zeka-ile-video-reklamlarda-yuzde-87-goruntulenebilirlik-elde-etti