Dünya teknoloji devi Lenovo Tech World 2016’da yeni akıllı telefonlarını tanıtırken ek olarak giyilebilir teknolojiye yaptığı yatırımları dünyanın gözleri önüne serdi. 

Lenovo’nun etkinlikte görücüye çıkardığı konsept akıllı ayakkabının özellikleri dikkatleri üzerine topladı. Intel işlemciyle çalışan akıllı ayakkabının yapımında Vibram şirketi ile işbirliği yapılmış. Prototip 3D printer ile yapılan ayakkabı hareketi ve kat edilen mesafeyi takip edebiliyor ve aynı zamanda oyun konsolu olarak kullanılabiliyor.

Lenovo’nun akıllı ayakkabısı standart fitness takibi yapmasına ek olarak kablosuz olarak şarj edilme özelliğine de sahip. Ayakkabının kenar kısımlardaki LED şerit ile batarya durumu ve hedeflenen mesafe konusunda bilgilendirme yapabiliyor. Ayakkabının öne çıkan bir diğer özelliği ise oyun kontrolcüsü olarak kullanılabilmesi. Lenovo’nun yeni akıllı ayakkabısı, Intel’in giyilebilir cihazlar için geliştirdiği Curie modülünü kullanıyor. Bu önemli işbirliğinin anısına, Lenovo CEO'su Yuanqing Yang, konseptin ilk prototipi Intel CEO’su Brian Krzanich’e hediye etti.