Şahin Boydaş'ın ve Dana Loberg'in kurucusu olduğu Leo AR'ın IVP'den Dennis Phelps, betaworks, Deutsch Telekom, Quake Capital ve diğer melek yatırımcıların katılımıyla Great Oaks Ventures liderliğinde 3 milyon dolarlık bir tohum yatırım aldığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık.

Bugün edindiğimiz bilgilere kadar Leo AR'ın tohum yatırımına Teknasyon da katıldı. Leo AR yatırımının Teknasyon göre bu yıl gerçekleştirilen ikinci yurt dışı yatırımı olduğunu da ekleyelim. Artırılmış realite teknolojisi ile bulunulan ortama gerçek zamanlı olarak 3D objeler ekleyip video çekilmesini sağlayan Leo AR, yapılan uzlaşma ile birlikte Rockads programına da dahil oldu. 

Hatırlatmak icabında Teknasyon, Rockads programı kapsamında verdiği destekle birlikte yurt içi ve yurt dışı mobil uygulama teşebbüs ekosistemini geliştirmeyi amaçlıyor. Halihazırda 102 girişimin dahil olduğu program, 55 kişiden oluşan bir ekip ile birlikte yönetiliyor.

Rockads programı, sektör öngörüleri, karşı taraf analizleri, maksat pazarların tespiti, kreatif hazırlığı, monetizasyon, müşteri yaşam ömrü ve kârlılıkların artırılması gibi alanlarda girişimlere danışmanlık veriyor.

Kullanıcıların bulundukları çevreyi bitmiş tanımlamalarını ve hayatlarına ziyafet katmalarını amaçlayan Leo AR, kullanıcılarına kütüphanesinde yer alan 1500'ün üstünde 3D objesinden birini seçme fırsatı da sunuyor. Leo AR'da bugüne kadar 8 milyondan pozitif video üretildiğini de paylaşalım.

Leo AR olarak artırılmış gerçeklik alanındaki büyümelerini sürdürürken Teknasyon'dan aldıkları yatırım ve desteğin onları  heyecanlandırdığını dile getiren Leo AR CEO'su Dana Loberg, dünyanın dört bir yandaki kullanıcılarına saniyeler içerisinde AR videolarını oluşturmalarını sağladıklarını ve bunu her yaştan insanın kolaylıkla kullanacağı şekilde ürünleştirecekleri için çok mutlu olduklarını da paylaştı.

Artırılmış hakikat teknolojisini ve bu teknoloji ile üretilen girişimleri büyük bir merakla takip ettiklerini bildiren Teknasyon CIO'su Onur Kurugöl, Leo AR'ın bu alanda başarısını kanıtlamış ve her geçen gün kendisini yenileyerek ileri içeren, global ölçekte ses getirecek bir başvuru formu olduğunu da paylaştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/01/leo-ar-in-tohum-yatirim-turuna-teknasyon-da-katildi