2021 yılında betaworks, Deutsch Telekom, Quake Capital ve diğer melek yatırımcıların katılımıyla Great Oaks Ventures liderliğinde 3 milyon dolar tohum yatırımı alan Leo AR platformunda 8 milyondan fazla video oluşturdu. Hatta Leo AR'ın tohum yatırımına Teknasyon da katıldı. Türk girişimci Şahin Boydaş ve Dana Loberg kadar kurulan sonrasında Dana Loberg'in devam ettiği Leo AR'da 15 kategori aşağı 200'den pozitif üç boyutlu obje bulunuyor. 

Leo AR CEO'su Dana Loberg, yatırım turu ardından dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılarına saniyeler içerisinde AR videolarını oluşturmalarını sağladıklarını ve bunu her yaştan insanın kolaylıkla kullanacağı şekilde ürünleştirecekleri için fazla mutlu olduklarını da paylaşmıştı. 

Geçen yıl Facebook Tech Talks'a davetli olan Leo AR şu anda de kullanıcılarına NFT desteği sunmaya başladı. Uygulamaya cüzdan entegrasyonu ekleyen ekip, kullanıcıların sahip olduğu NFT'leri Leo AR'a taşımasını sağlıyor. Leo AR, cüzdan entegrasyonu için WalletConnect ile meslek birliği yapıyor. Bu sayede 170'den pozitif cüzdan platformda desteklenmiş oluyor. 

Leo AR şu an için Ethereum ve Polygon ağlarını destekliyor. Takım önümüzdeki dönemde Flow, Arbitrum ve Optimism'i de desteklemeyi planlıyor. Leo kullanıcıları cüzdanlarını uygulamaya bağlayarak bütün NFT'lerini LEO AR'a aktarabilecek. NFT'ler, AR sahnelerine eklenebileceği gibi profil resmi olarak da kullanılabilecek.

Keza Leo AR'ın NFT koleksiyonu The Mighty Lions Club NFT'lerine sahip olan kullanıcılar, NFT'lerini uygulamaya aktardığını Leo AR'ın Premium sürümünden herhangi bir ödenti ödemeden faydalanabilecek. 

Bu yeni entegrasyonla birlikte sanatçılar, kendi NFT üretimlerini mobil üzerinden hakiki yaşamda sergileyebiliyor. Ayrıca sanatçılar, portfolyolarını paylaşıp kaydederek etkileşime açabilecek.

Kullanıcılar da sahip oldukları NFT'leri duvara, masaya, zemine veya istedikleri herhangi bir yere yerleştirebilecek. Bunun yanında kullanıcılar, NFT'leri AR platformuna sipariş verme deneyimini kaydedip paylaşabilecek. Diğer Taraftan kullanıcılar, NFT'leri ekledikleri sahneye, Leo AR platformunda bulunan hayvanlar, uzay, dinozorlar ve arabalar gibi çeşitli kategorilerdeki 3D nesneleri de ekleyebilecek. 

Bunlara ilave olarak Leo AR'ın başarılı NFT projeleriyle özel iş birlikleri kurarak topluluğa ve token sahiplerine özel AR araçları sunmayı planladığını ekleyelim. Takım, ilerleyen dönemde artırılmış gerçeklik teknolojisiyle tamamen entegrasyon kurabilen, 3D sanat eserlerine odaklanan bir NFT pazar yeri kurabileceğinin sinyalini veriyor. 

Şirket, AR platformundaki NFT desteğini daha geniş kitlelere duyurmak ve yeni kullanıcı kitlesiyle buluşturmak için bugün bir Product Hunt lansmanı gerçekleştiriyor. Product Hunt üzerinden ürünü analiz etmek olası. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/22/leo-ar-kullanicilari-nft-lerini-artirilmis-gerceklik-ortamina-tasiyor