Instagram'da daha sonra LinkedIn de gönderi tasarlama üstüne çalışmalara başladı. Uygulamalarda deneme sürümündeki özellikleri keşfetmesiyle bilinen Nima Owji, geçtiğimiz ay LinkedIn gönderi tasarlama özelliğini test ettiğini duyurmuştu. Bu konuda meşhur bir diğer ad Matt Navara'nın da bu ay özelliği takipçileriyle paylaşmasıyla konu kesinleşmiş oldu. 

#LinkedIn is adding the ability of scheduling a post! pic.twitter.com/1a8uhEWMbB

— Nima Owji (@nima_owji) August 31, 2022

Navara, açıklamasında özelliğe Android ve Web sürümü üzerinden erişilebildiğini dile getirdi. Tasarlama özelliği gönderi oluştuma ekranının sağ daha aşağı köşesinde bir saat ikonu ile kendini gösteriyor. Saat ikonuna dokunduğunuzda tarih ve saat seçimi yapabiliyorsunuz. Kullanıcı deneyimi olarak Facebook gönderi planlaması ile benzerlik gösteriyor. 

Uzun yıllardır pazarlama profesyonellerinin beklediği bir özellik olan içerik tasarlama son bir kaç aydır sosyal ağların gündeminde. Instagram, Kasım başında paylaştığı bir gönderi ile kullanıcıların bundan böyle resim, carousel ya da Reel gönderilerini 75 gün öncesinden planlayabileceğini duyurdu.

Her ne kadar sosyal ağ şirketleri, gönderi paylaşımını ve içerik üreticileri desteklemek için adım atmaya başlamış olsa da, içerik tasarlama ve çözümleme araçlarının şimdiden kendi pazarlarını yarattığını anlatmak mümkün.

Yıllar içinde Hootsuite ve Buffer gibi sosyal medya içerik planlama araçlarının öne çıktığı bu pazarda yerelden RADAAR gibi başarılı girişimlerin de yer aldığını gördük.

Instagram ve LinkedIn'in bu yeni özelliklerinin pazarda bir değişim yaratacağını söyleyebiliriz. yine de söz konusu içerik araçlarının, gönderi planlamanın ötesinde süre içinde detaylı çözümleme ve peşine düşüp takip araçlarına dönüştüğünü düşünürsek, araçların olumsuz yönde etkileneceğini söylemek öyle de olası değil. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/25/linkedin-gonderi-planlama-ozelligini-test-ediyor