Son dönemin en popüler kavramlarından biri hiç kuşkusuz NFT. Artık bilmeyen kalmadı sanırım, fakat gerçi NFT kavramının ne olduğunu özet olarak hatırlatalım. NFT'nin açılımı Non-Fungible Token. Bunu Türkçe'ye değişimi muhtemel olmayan para ya da çip olarak çevirebiliriz. Özel bir kriptografik token türü olan NFT, kopyalanamaz ve türünün tek örneği. NFT'nin özgün ve biricik olması, ortak olarak kendi tarzında başka bir token ile takasının yapılamamasına yol açıyor. Bu durumda NFT'ye aktarılan bir sanat eserinin özgünlüğü zahmetsizce doğrulanabilir ve eserlerin kopyalamasının önüne geçiliyor.

Hayatımıza NFT kavramı ile giren bir takım platformlar mevcut; NFT pazar yerleri. Bunların en bilineni OpenSea olsa da gerçekten NFT takipçilerinin odağına girmiş diğer pazar yerleri de var. 2018 yılında hayata geçirilmiş olan VeVe de bu platformlardan biri. Sahiden VeVe'den geçtiğimiz aylarda size özet olarak bahsetmiştik. Marvel'in Spider-Man koleksiyonu ile NFT dünyasına adım attığı haberini paylaşırken, Marvel'in VeVe ile bir ortaklık yaptığını sizlere aktarmıştık. Peki, nedir bu VeVe?

1 milyondan pozitif etkin kullanıcı, 2.6 milyon dek NFT eser

VeVe, koleksiyonerler kadar birinci sınıf lisanslı NFT dijital koleksiyon ürünlerini toplu pazara getirmeleri için oluşturuldu. Platformun 1 milyondan pozitif aktif kullanıcısı bulunuyor ve VeVe'de 2.6 milyon değin NFT eser yer alıyor. 

Keza blockchain ayrıca de artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanan VeVe, DC Comics ve Warner Bros, Cartoon Network, tokidoki, Ghostbusters, Back to the Future ve çok daha fazlası dahil almak üzere önde gelen markalardan birinci sınıf lisanslı koleksiyonlar sunuyor.

Koleksiyon ürünlerine kişiselleştirme sağlanıyor

Bu markalar, ilk satışlarından sonra koleksiyon ürünlerine kişiselleştirme sağlayarak keza yeni keza de daha önce sunulan ürünler için ebedi gelir olanakları yaratabiliyor. Ek olarak, VeVe'nin üç boyutlu artırılmış gerçeklik fotoğraf modu, koleksiyoncuların her dijital koleksiyon ile etkileşime girmesine ve koleksiyonlarını VeVe'nin başvuru formu içi sosyal beslemesi aracılığıyla ya da Twitter, Instagram, TikTok ve daha fazlası dahil elde etmek üzere harici sosyal platformlarda paylaşmasına ihtimal tanıyor.

Diğer VeVe koleksiyoncularıyla alım satım yapabilmek muhtemel

VeVe'de koleksiyoncular koleksiyonlarını sergileyebiliyor ve koleksiyon kavramını VeVe ile dijital alanda sürdürebiliyorlar. Platformda, djital koleksiyonları belli olmak ve bu deneyimi dünyadaki diğer VeVe koleksiyoncularıyla paylaşmak için sanal showroom'lar oluşturmak ve bunları özelleştirmek de mümkün oluyor. 

Platformun market kısmında diğer VeVe koleksiyoncularıyla alım satım olabilmek muhtemel. İhtiyacınız olan koleksiyon ürünleri için ikincil pazara göz atabiliyor veya sahip olduğunuz koleksiyonlardan herhangi birini satmayı ya da takas etmeyi seçim edebiliyorsunuz. 

VeVe, ayrıca App Store'da keza de Google Play Store'da mevcut. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/10/lisansli-dijital-koleksiyon-urunleri-icin-pazar-yeri-veve