Ülkemizin başarılı SaaS servislerinden Rakam, data güdümlü müşteri deneyimleri oluşturan LiveRamp'e katıldığını açıkladı. Satın almanın mali detayları hemen şimdi paylaşılmadı. Satın alma ile birlikte Sayı'ın teknolojisi LiveRamp'in platformunda kullanılmaya başalanacak.

LiveRamp, bu adım ile tek bir noktada birleştirilmiş bir segmentasyon çözümü sunmayı amaçlıyor. Böylece LiveRamp müşterileri, reel zamanlı içgörüler elde edebilecek. Ayrıca müşteriler, verileri nerede olursa olsun özelleştirilmiş maksat kitleler oluşturabilecek. 

Sayı ise LiveRamp ekibine katılarak şimdiye dek yürüttüğü operasyonu daha geniş ölçekte hayata geçirme imkanı bulacak. 

Rakam BI ve API ürünleri durduruluyor

giderken bilmeyenler için Sayı'ın fazla sayıda kaynaktan data toplayıp bunları saklayan ve anlamlandıran bir platform olduğunu belirtelim. 2016'dan beri faaliyet bildiren şirket, Sayı BI ve API ürünleri de geliştirmişti. Ama satın almayı peşine düşüp takip eden birkaç ay içinde bu iki ürün de operasyonlarını durduracak. 

Bu noktada Rakam, platform aboneleriyle irtibata geçerek onları ilerleyen süreç hakkında bilgilendireceğini dile getiriyor. Rakam'ın bir diğer ürünü Metriql ise faaliyetlerini sürdürecek. LiveRamp'in Metriql odağında bir satın almaya imza attığını bildirmek olası. 

Kalabalık desteği vermeye devam edeceklerini bildiren Sayı, data entegrasyonları üstünde çalışmaya devam edeceklerini açıkladı. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/15/liveramp-rakam-i-satin-aldi