Kuveyt Türk bankasının girişimcilik merkezi olarak karşımıza çıkan Lonca Girişimcilik Merkezi, yeni döneminde sistemini yenileyeceğini duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre Ön Kuluçka, Lonca ve Lonca Scale Up edinmek üzere üç aşamadan oluşacak yeni dönemde, girişimcilere mentorluk desteğinin yanı sıra 50 bin TL'ye varan hibe desteği de verilecek.

Sistemini yenileyerek 7. döneme Ön Kuluçka aşamasıyla başlayacak olan Lonca Girişimcilik Merkezi, birincil aşamada yaklaşık 25 yeni girişime yardım verecek. Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir meslek fikirlerinin desteklenmesi amacıyla Kuveyt Türk tarafından 2017 yılında kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi'nde 7. dönem için başvurular alınmaya başlandığını da ekleyelim.

Girişimler, Fintech ve genel kategorilerinde 8 Ekim 2021 tarihine dek 7. döneme başvurabilecek. Belirlenen jüri üyeleri, yapılan başvuruları girişimin geniş bir pazar büyüklüğüne hitap etmesi, bir kazanç veya üstünlük modelinin olması gibi birçok kriteri göz önünde bulundurarak değerlendirecek.

Lonca göre aktarılan bilgiler göre Lonca Girişimcilik Merkezi'nde bu dönem verilecek eğitim ve hibe destekleri için geçtiğimiz dönemlere kadar epeyce öbür bir süreç izlenecek. Ön Kuluça'da geniş bir jüri heyeti tarafından seçilecek yaklaşık 25 teşebbüs, 4 hafta sürecek antre seviyesi eğitimler alacak.

Lonca aşamasında ise Ön Kuluçka'dan geçen takriben 10 teşebbüs, takriben 4 ay süren ayrıntılı eğitimler alacak. Yoğun eğitimlerin verileceği bu dönemde girişimcilere mentorluk, pazarlama desteği, bulut ve özel API desteği gibi imkanlar sunulacak.

Bu dönemi başarıyla tamamlayan girişimler Lonca Demoday etkinliğine katılma fırsatı elde edecek. Programın son aşaması olan Lonca Scale Up kısmında ise girişimlere büyüme, satış, şirketleşme, hukuk ve yatırım odaklı özel destekler verilecek.

Geçtiğimiz yıllarda teşebbüs başına 40 bin TL olan fiziksel hibe desteği de yeni dönem ile birlikte 50 bin TL'ye çıktı. Buna tarafından Ön Kuluçka'da başarılı olan girişimlere 10 bin TL, Lonca'ya kabul edilenlere ilaveten 15 bin TL ve Demoday'e çıkmaya adalet kazanan girişimlere de fazla 25 bin TL hibe desteği verilecek. Bütün bunların yanı sıra Kuveyt Türk'ün Lonca Demoday'e çıkacak bazı girişimlere 30 bin dolara kadar Ön Kuluçka Yatırım imkanı sunacağını da paylaşalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/15/lonca-girisimcilik-merkezi-7-donemi-ile-birlikte-sistemini-yeniledi