Bulut tabanlı enerji yönetim platformu olarak karşımıza meydana çıkan Reengen'i ilk olarak 2015 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. 2019 yılının Eylül ayında ikinci tur yatırımını da bölge Reengen, gerçekleştirdiği bir naklen yayın ile yurt dışındaki yolculuğuna yeni bir marka ile devam edeceğini duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere göre enerji sektörünü nesnelerin interneti ve yapay zeka teknolojileri ile dijitalleştirmeyi hedefleyen Reengen, yurt dışında yoluna "Faradai" ismi ile birlikte devam edecek. canlı yayın ile duyurulan bir öteki manâlı data ise şirketin yurt dışı planları ile ilgili oldu. 

Edindiğimiz bilgilere tarafından Reengen, yurt dışındaki operasyonlarının tümünü globaldeki yeni markası olan Faradai ile İngiltere ofisine taşıdı. Halihazırda EMEA bölgesinde 100'den fazla kurumsal müşteriye sahip olan Reengen, edindiğimiz bilgilere göre İngiltere'de birçok kurumsal firmayla çalışmalarını da başlattı.

Reengen'in 2021 yılının birincil çeyreğinde Fas, Rusya, Azerbaycan, Ekvador, Peru ve Kolombiya'yı hizmet vermeye başladığını da ekleyelim. Londra ofisi ve yurt dışı stratejileri ile ilgili açıklamalarda yer alan Reengen - Faradai kurucu ortağı ve CEO'su Şahin Çağlayan, globalde lider edebilmek için çabuk aksiyon alabilmenin gerektiğini ve bu sebepten Londra merkezli yeni markaları olan Faradai'nin ortaya çıktığını paylaştı.

Reengen ile Faradai'ın hizmetleri neredeyse benzer olsa da sektör ihtiyaçlarının öbür olduğunu ve bu nedenle ürünlerinin azıcık daha bölgeye göre optimize ederek aynı hizmet kalitesi ile sunmayı hedeflediklerini dile getiren Çağlayan, İngiltere açık havada Batı Avrupa, Latin Amerika ve Orta Doğu bölgelerinin de amaç pazarları arasında yer aldığını da paylaştı.

Son olarak 2013 yılında Şahin Çağlayan, Burak Sefer ve Utku Simitli kadar kurulan Reengen'in müşterileri arasında Aygaz, Shell, İpragaz, İKEA, İBB, Heineken, Pepsico, Vodafone, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, TEB, QNB Finansbank, Odeabank, Derimod, Boyner, Koton, Mavi, Flo, Fiba Retail, Medical Park, Marks & Spencer, GAP, Yemeksepeti gibi önemli firmaların yer aldığını da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/02/londra-da-ofis-acan-reengen-faradai-markasi-ile-yurt-disinda-hizmet-verecek