Lüks kiralık kıyafet aboneliği sunan bir girişim olarak karşımıza meydana çıkan UnoMoi, birincil yatırımını aldığını duyurdu. Bu haberimizde ayrıca girişimin detaylarına ayrıca de alınan yatırıma yakından bakacağız. UnoMoi kadar aktarılan bilgilere göre girişim, 400 bin dolar yatırım aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre UnoMoi'nin 400 bin dolarlık yatırım turuna Yemeksepeti CEO'su Nevzat Kültürlü, Gizia'nın kurucusu İsmail Kutlu ve Eren Invesment adına Can Eren katıldı. Geçtiğimiz yılın Haziran ayında Gözde Atasoy ve Ayse Kefli kadar kurulan UnoMoi, takriben 1,5 yıldır geliştiriliyor.

Epeyce kolay bir başvuru mantığına sahip olan UnoMoi'nin aboneleri, platformun envanterinden diledikleri 4 ürünü seçip 1 ay her tarafında kiralayabiliyorlar. Ürünler, kuru arıtma ve kalite kontrol sürecinin arkasında ayrı olarak paketlenerek, tek bir UnoMoi çantası içinde kurye ile birlikte abonelerin adresine ulaştırılıyor.

1 aylık kiralama süresinin tamamlanmasının arkasında ise ürünler kurye göre teslim alınıyor. Ardından ise aboneler bir sonraki ay için yeni 4 ürünü seçiyor ve UnoMoi'nin abonelik döngüsü bu şekilde ilerliyor. Temelde kıyafet kiralama konusunda günlük kiralama yapan çözümler ile rakip konumda olan UnoMoi, giysi kiralamayı abonelik modeline dönüştürerek ve aylık kiralama yaparak rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

UnoMoi aboneliğinin aylık 549,9 TL fiyat etiketine sahip olduğunu da ekleyelim. Bu fiyat içinde 4 ürünün bir aylık kiralaması, kuru temizleme ve kurye hizmeti de yer alıyor. UnoMoi'nin envanteri içinde çoğunlukla ulaşılabilir lüks segment olarak tanımlanan ve orijinal mağaza satış fiyatları 2 bin - 3 bin TL aralarında olan ürünler bulunuyor.

Kadınlara, "Akıllı Alışveriş Modeli" ile bütçeleri kapsamında satın alamayacakları lüks segment ürünleri başvuru hakkı sunma hedefi ile yola çıkan UnoMoi, kadınlara alışverişte önceliklerinin "kiralama" olması namına ilham vermeyi de amaçlıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/16/luks-kiralik-kiyafet-aboneligi-girisimi-unomoi-400-bin-dolar-yatirim-aldi