Apple, ekosisteminde bulunan işletim sistemleri için yeni güncellemeler yayınlamaya devam ediyor. Şirket, bugün yaptığı duyuruda iOS 14.7.1 ve iPadOS 14.7.1 sürümlerini kullanıcıların kullanımına sunarken, bundan kısa bir süre daha sonra da macOS Big Sur 11.5.1 güncellemesini yayınladı.

iOS 14.7.1 yayınlandı! İşte özellikler

macOS Big Sur 11.5.1 sürümü neler sunuyor?

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde macOS Big Sur 11.5 sürümünü geliştiriciler için yayınlayan Apple, bu sürümde değişik uyumluluk sorunlarının yanı sıra Podcast’a evraklar sekmesinin eklenmesi, müzik uygulamasında meydana gelen müzik sayısı ve son çalma tarihinin güncellenmemesi ve M1 çipli cihazlarda zeki kartların çalışmaması gibi sorunlara da çözüm getirmişti.

Şirketin bugün yayınladığı macOS Big Sur 11.5.1 güncellemesi de dağıtılmış güvenlik yeniliklerinin yanı sıra genel bakım ve uyumluluk sorunlarının düzeltilmesini içeriyor. bu nedenle büyük değişiklikleri içermeyen sürüm için herhangi bir beta süreci de açılmadı. Şirketin geçtiğimiz ay tanıttığı ve sonbaharda kullanıcılar ile buluşturmaya hazırlandığı macOS 12 Monterey işletim sistemini de test ettiğini göz önüne alırsak, bu yapıda ciddi şansın dönmesi olmasını beklemiyoruz.

Bu sürümü atfetmek isteyen kullanıcıların “Mac’imi otomatik olarak güncel tut” seçeneğini faal hale getirmesi halinde herhangi bir operasyon uygulaması gerekmiyor. Ancak bu seçenek aktif değilse, yazılım güncellemelerini indirmek için Elma menüsü > Sistem Tercihleri > Yazılım Güncelleme adımlarını izlemeniz gerekiyor. Öteki yana Mac cihazınız yeni güncellemeyi bulamadıysa, sürümü üstüne atmak için azıcık daha beklemeniz gerekebilir.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/macos-big-sur-15-5-1-yayinlandi-iste-yenilikler