Albaraka Türk, Türkiye start up ekosistemine yatırım yapmaya devam ediyor. Banka'nın yüzde 100 iştiraki APY Ventures Fintech Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF), yeni cins harçlık sistemi Manibux'a yatırım yaptı. APY Ventures Fintech GSYF'nin önderlik ettiği yatırım turunda; Arya WIP yatırımcılarından Nilüfer Günhan ve mevcut yatırımcılardan Ülkü Cönger'in katılımıyla 2 milyon TL yatırım bölge Manibux, bugüne değin toplamda 100 bin karta ulaştı ve 50 bin aileye dokunmayı başardı. Manibux aldığı yeni yatırımı, uygulamasını geliştirmekte ve yeni pazarlama açılmakta kullanacak. 

Mobil kullanım ve ön ödemeli karttan oluşan Manibux ile çocuklar eğlenerek bütçe yönetimini öğrenirken, kendi ayakları üstünde duran bireyler olarak yetişiyorlar. Ebeveynler de çocuklarına finansal bilinç kazandırırken güven içerisinde yükümlülük almalarının mutluluğunu yaşıyorlar. 8 yaşından itibaren çocuklar Manibux kullanmaya başlayabiliyorlar.

Aileler çocuklarının harçlıklarını Manibux uygulaması üzerinden gönderiyorlar. Çocuklar da kendilerine hedefler koyarak harçlıklarını biriktirebiliyor ve Visa geçen bütün işyerlerinde ailelerinin kontrolünde güvenle kullanabiliyorlar. Manibux'ı kullanarak aileler; çocuklarına uygulamalı olarak harçlıklarını yönetmeyi, tasarruf ve birikim yapmayı öğretiyorlar. Çocuklar kendilerine ait bir kart ile masraf yapmanın ve kendi bütçelerini yönetebilmenin özgüvenini yaşıyor, mesuliyet kazanıyorlar. Erken yaşlardan itibaren parasal okuryazarlık eğitimini kendi harçlıklarıyla deneyimleyerek ve yaşayarak öğrenerek geleceğe hazırlanıyorlar.

Okullara özel ManibuxK12 kartı da bulunan sistemde, okullar okul içi nakiti ortadan kaldırarak, tüm okul içi ödemeyi ve öğrencilerin harçlık yönetimlerini Manibux üzerinden yaparak velilerine ayrım yaratıyorlar. Öğrencilerinin mektep dışındaki hayatlarında da parayı içten yönetmeleri ve finansal okuryazarlık bilinci kazanmaları için Manibux'ı seçim eden okullar geleceği şekillendiriyorlar. Bugüne dek 10 okul, 60 kampüs ve 30 binin üzerinde öğrenci manibux uygulaması kullanarak mektep içi ve okul dışı harcamalarını daha güvenli ve gelişmiş bir kullanım üzerinde kullanmaya başladılar.

Albaraka Portföy Genel Müdürü Muhammed Kesin Özer; “Albaraka Türk olarak Türkiye'deki start up ekosisteminin gelişmesine katkı maddesi sağlamayı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda Fintech Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu'muz ile yenilikçi Fintechlere yatırım yapmaktan büyük bir hoşnutluk duyuyoruz. Startup'ların büyümesi ve gelişmesi için böyle çok paydaşlı yapıların fazla değerli ve kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Daima birlikte bu ekosisteme yaptığımız katkıyla daha katma kıymetli ve yenilikçi ekonomiyi hep birlikte inşa edeceğimize inanıyoruz” dedi.

Manibux kurucusu Psikolojik Danışman Canan Sancak; “Paranın içten yönetimi kayda değer bir hayat becerisi. Bir Takım ülkeler bu beceriyi çocuklarına kazandırmak konusunda oldukça başarılı olsa da Türk kültüründe para konusu halen daha konuşulması ayıp bir vaka. Ama çocuklarımızın hayatta başarılı bireyler olmalarını istiyorsak bu hayat becerisini onlara erken yaşlardan itibaren kazandırmamız önemli. Manibux olarak gelecek nesillere para yönetimi becerisini kazandırmak için çalışıyoruz. Dijital aplikasyonumuz ve kartımız aracılığı ile ailelere asistan oluyor, çocukların tavır değişikliği kazanmalarına, sorumluluk bölge, karar verebilen, para yönetimi konusunda içten ile yanlışı ayırt edebilen ve finansal okuryazar bireyler olarak yetişmelerine yardım oluyoruz.” dedi.

Tutum temelli olarak sosyal tesir yaratmayı amaçladıklarını ve aldıkları bu yatırımla, gelecek hedefleri doğrultusunda bir adım daha ilerlediklerini gösteren Canan Sancak; “Hedefimiz ailelerin parasal ihtiyaçlarına çözüm olacak, Türkiye'den çıkıp dünyaya açılacak Unicorn bir Süper APP edinmek” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/08/manibux-apy-ventures-liderliginde-2-milyon-tl-yatirim-aldi