MaQasid Portföy Yönetimi ve Fonbulucu.com‘un çatı şirketi olan Global Kitle Fonlama Platformu, Kitle Fonlama Kampanyası yapan girişimlere oturtmak nedeniyle Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu belirlemek için anlaşmaya vardıklarını duyurdular.

Paylaşılan bilgilere tarafından MaQasid Portföy Yönetimi ve Global Kitle Fonlama Platformu meslek birliği ile kurulacak olan Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu'nun büyüklüğü ise 15 milyon TL olacak. Söz konusu fonun kurulduğunu ve bir takım şansın dönmesi için SPK'dan onay alınması sürecinin başladığını da ekleyelim.

en fazla 60 gün içinde bu izinlerin alınacağının ve fonlama işlemlerinin başlanacağının öngörüldüğünü de ekleyelim. Fonun yatırım kararlarının alınması ve öteki iş/işlemlerin MaQasid ve Fonbulucu'nun eşdeğer olarak belirlediği ve ilgili SPK regülasyonlarına uygun 6 şahsiyet Yatırım Komitesi tarafından yürütüleceğini de belirtelim.

Bu fon ile Fonbulucu.com'un platformlarında Paya Dayalı Kitle Fonlaması kampanyası yapacak girişimlerden kaliteli yatırımcı olarak pay satın alınarak fonun tam bir girişim sermaye yatırım fonu gibi işlemesinin sağlanması amaçlanıyor. Kısacası kurulan fonun esas amacı Paya Dayalı Kitle Fonlama kampanyası yaparak paylarını yatırımcılara sunan girişimlerden pay elde etmek.

Paylaşılan bilgilere tarafından kurulan fonun en önemli özelliği ise kısa bir zamanda sahip olacağı portföy doğru fon katılımcılarının aynı anda yüzlerce girişime müşterek olabilmelerini karşılamak. Alınan bir öteki karşılıklı karar da fonun belirli bir büyüklüğe eriştirilmesinin arkasında fon paylarının Borsa İstanbul'da operasyon görmesinin sağlanması oldu.

MaQasid Portföy Yönetimi, Fonbulucu'ya yatırım yaptı

Konu ile ilgili bir öteki haber ise MaQasid Portföy Yönetimi'nin Fonbulucu'ya yatırım yapması oldu. Aktarılan bilgilere göre MaQasid Portföy Yönetim'i 6 milyon TL değerlendirme üzerinden Fonbulucu (Global Kitle Fonlama Platformu)'na yatırım yaparak şirketin yüzde 3 oranında hissedarı oldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda yer alan Fonbulucu.com kurucusu ve genel müdürü Hakan Yıldız, MaQasid Portföy Yönetimi ve fonbulucu.com birlikteliği ile girişimlerini hazırlamak ya da büyütmek için finansman arayan girişimcilerin banka kredilerine, yüksek finansman maliyetlerine ya da borçlanmalarına gerek kalmadan girişimleri için bütün kaynaklara kolayca ve tek merkezden erişebilmelerini amaçladıklarını belirtti.

MaQasid Portföy Yönetimi yönetim kurulu üyesi Mustafa Sak ise kitle fonlamasının kendi prensiplerine son derece uygun olduğunu ve bu sayede girişimlerin finansman maliyetlerinin oluşmayacağını dile getirdi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/03/05/maqasid-ve-fonbulucu-15-milyon-tl-lik-kitle-fonlama-girisim-sermayesi-yatirim-fonu-nu-kurdu