Stanford Üniversitesi'ndeki bilgisayar bölümünden ayrılan 19 yaşındaki iki çocukluk arkadaşı göre hayata geçirilen market teslimatı girişimi Zepto, Y Combinator'ın Continuity Fund'ının liderliği üstlendiği Hızlı C yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Glade Brook, Nexus, Breyer Capital, Lachy Groom, Global Founders Capital ve Contrary Capital'ın da katıldığı yatırım turundan sonradan şirketin değerlemesi 570 milyon dolara ulaştı. 

Aadit Palicha ve Kaivalya Vohra kadar Hindistan'da kurulan Zepto, market alışverişi teslimatı hizmeti sunuyor. 10 dakika içinde market ve günlük ihtiyaç maddelerini teslim etmeyi vadeden teşebbüs, bu yılın başlarında Bombay'da hizmet vermeye başladı ve o zamandan beri Bangalore, Delhi ve öteki dört şehirde daha faaliyetlerini sürdürüyor. Alınan yatırımla hizmet bahşedilen şehirlerin sayısının artırılacağı belirtiliyor. 

Kaynaklar, Zepto'nun ocak ayına dek günde 100 bin siparişe ulaşacağını söylüyor. Zepto, şu anda 400 çalışanıyla hizmet veriyor, oysa çalışan sayısının kısa bir zaman daha sonra 1000 ila 2000'e dek çıkması bekleniyor. Şirketin çalışanlarının büyük bir kısmı operasyon ekibinde yer alıyor.

Zepto, siparişleri belirli bir zaman çerçevesi içinde ulaştırmak için bulut mağazaları ve mikro depolar ağı ile hizmet veriyor. Şirket geçen sene eylül ayında kuruldu, fakat seri teslimat hizmetini bu yılın nisan ayında başlattı. Platform, taze ürünler, yemek yemek malzemeleri, atıştırmalıklar ve içecekler, kişisel bakım ürünleri ve konut temizlik ürünleri dahil almak üzere 2 bin 500'den artı ürün sunuyor. 

Zepto'nun kurucu ortağı Aadit Palicha, girişimin önümüzdeki 4-6 çeyrekte takvim satışlarda 1 milyar dolara ulaşmayı hedeflediğini söylüyor. Zepto'nun Hindistan'da Swiggy, Amazon, Walmart ve Flipkart gibi rakipleri bulunuyor. Zepto, yeni kullanıcılar kazanmak için pazarlama harcamalarını üç kat artırmayı planlıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/21/market-teslimati-girisimi-zepto-100-milyon-dolar-yatirim-aldi