Ülkemizin en popüler elektrikli scooter kiralama servisleri arasında bulunan Martı, İstanbul'un ulaşım ve trafik sorununa azaltmak namına yeni bir platform kurduğunu duyurdu. Martı kadar aktarılan bilgilere göre girişim, Tek Araçla Gidelim (TAG) isimli platform ile birlikte aracında boş koltuklarıyla yolculuk yapan sürücülerle benzer yöne gitmek isteyen yolcuları buluşturacak.

Tek Araçla Gidelim platformunun Martı uygulamasına gelecek bir güncelleme ile birlikte kullanıma sunulacağını da ekleyelim. Martı göre paylaşılan bilgilere göre daha önce en az 10 Martı yolculuğunu tamamlamış kullanıcılar TAG platformunu kullanabilecek.

Kısacası Tek Araçla Gidelim platformunu kullanmak istiyorsanız öncesinde en az 10 Martı yolculuğu gerçekleştirmeniz gerekiyor. Tek Araçla Gidelim platformu kapsamında Martı'nın herhangi bir vergi ya da kurul almayacağını da ekleyelim.

Gezi paylaşımlarında, şoför ile yolcuların masrafları paylaşmalarına dayalı bir sistem geçerli olacak. Martı tarafından aktarılan bilgiler kadar TAG yolculuklarında uygulanan seyahat paylaşım ücreti, sürücünün vasıta eskime payını, yakacak masrafını yerine getirmek için kullanılacak ve paylaşım yapan kişiler göre özgürce belirlenecek.

Martı, elindeki milyonlarca yolculuktan elde ettiği ulaşım verisini kullanarak en bereketli eşleşmelerin yapmayı hedefliyor.  Martı'nın Tek Araçla Gidelim platformunu geliştirmesindeki esas gaye ise tek aracın azami birey göre kullanılmasını sağlamak ve trafikteki vasıta yoğunluğunu azaltmak.

Özellikle İstanbul gibi trafiği ile meşhur bir şehirde vasıta yoğunluğunu azaltmanın oldukça kayda değer olduğunu anlatmak hatalı olmayacaktır.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/21/marti-dan-trafik-sorunu-icin-yeni-platform-tek-aracla-gidelim-tag