Disney’in bir buçuk yıl önce piyasaya sürdüğü hizmetin elde ettiği bu sayı galibiyet olarak görülüyor. Zira halihazırda dünyanın en büyük aboneli video hizmeti olan Netflix, 207 milyonluk küresel abone sayısına on takvim zaman kapsamında ulaşmış durumda.

bununla beraber son çoğaltma, Disney Plus‘ın ilk yılındaki büyüme ortalamasında yavaşlama olduğunu gösteriyor. Disney Plus aboneleri son dönemde önceki üç avuç içi göre yüzde 9,2 artsa da, bundan önceki iki çeyrekte yüzde 29 ve yüzde 28‘lik büyümeler göze çarpıyordu.

Büyük şirketlerin kendi video sızıntı hizmetlerini sundukları bir buçuk takvim süre içinde şirket, gözle görülür bir galibiyet elde etti. Disney Plus‘ın bu büyümesi, Apple, HBO, Discovery, Hulu, Amazon gibi platformları geride bırakmaya yetti. Bu büyüme şirketi de şaşırtmaya yetti. Disney Plus‘ın lansmanıyla birlikte beş sene için 60 ile 90 milyon arası bir aboneye ulaşacağı düşünülüyordu. Fakat elde edilen veriler, 2024’ün sonlarında video akıntı hizmetinin 230 ile 260 milyon aralarında kullanıcıya sahip olacağına işaret ediyor.

Platformun Türkiye’ye ne süre geleceği ise belirsizliğini koruyor. Tahminler, müjdeli haberin 2021’in ikinci yarısında geleceği yönünde.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/disney-plus-yeni-abone-sayisini-acikladi
Yorumlar