Küresel ödeme şirketi Mastercard, Metaverse'e adım atmaya hazırlanıyor. Mastercard, 15 farklı ticari marka başvurusunda bulundu. 4 Nisan tarihinde ABD Patent ve Marka Tescili ofisine yaptığı başvuruda sanal, kripto ve finansal mahsul ve servislere dair dosyalar yer alıyordu. 

Ticari marka alanında çalışan avukat Michael Kondoudis'in paylaştığı tweete kadar, Mastercard şirket ismi için başvurmanın yanı sıra logosundaki daireler ve "Priceless" (paha biçilemez) sloganı için de ticari marka başvurusunda bulundu. 

Kondoudis'in yaptığı açıklamalara göre, şirketin yaptığı başvurular, Mastercard markasının Metaverse'e giriş gerçekleştirmek için adım attığını gösteriyor. Şirket, ticari marka başvurusu ile Mastercard'ın sanal ekonomiyi domine etmesini sağlayacak. 

Mastercard has filed 15 trademark applications for
▶️MASTERCARD
▶️PRICELESS
▶️Its Circles Logo

Indicating plans for
✅NFT backed media
✅Payment processing in the Metaverse
✅Marketplaces for digital goods + NFTs
✅E-commerce transactions in the Metaverse#NFT #Metaverse #Web3 pic.twitter.com/IlamOZ6OLZ

— Mike Kondoudis (@KondoudisLaw) April 8, 2022

Mastercard'ın başvuruları aralarında NFT destekli mulitmedya, dijital ürünler için pazar yerleri, Metaverse'de kart ve ödeme işlemleri, işletmelerin ticari işlemleri için e-ticaret yazılımları yer alıyor. 

Mike Kondoudis geçtiğimiz ay American Express'in 7 öbür ticari marka talebinde bulunduğunu açıklamıştı. Görünen o ancak, blockchain tabanlı olsun ya da olmasın Metaverse gelenesel bankacılık ve ödeme sistemlerinin de alaka odağı olmuş durumda. 

AMERICAN EXPRESS has filed 7 trademark applications for its logos and
▶️AMERICAN EXPRESS
▶️AMEX
▶️CENTURION
▶️SHOP SMALL
▶️MEMBERSHIP REWARDS

Indicating plans to offer
✅NFT backed multimedia
✅Cryptocurrency services
✅Virtual banking + exchange services#NFTs #Metaverse #web3 pic.twitter.com/g06qSTUDYH

— Mike Kondoudis (@KondoudisLaw) March 15, 2022

Fakat bunun ötesinde o kadar fazla markanın Metaverse'de yer edinmek için geçtiğimiz aylarda adım attığını hatırlatalım. McDonalds 10 ticari marka talebinde bulunarak McDonald's restoranları ve McCafé'yi Metaverse taşımaya karar vermişti.  Walmart ise sanal mahsul satışı için marka tescili başvurusunda bulundu. ABD Berat ve Marka Ofisi'nin paylaştığı bilgilere göre başvurular 30 Aralık'ta gerçekleşti. Toplamda 7 farklı marka tescili başvurusu yapıldı. 

Finbold'un paylaştığı verilere kadar, NFT odaklı ticari marka başvurusu sayısı 2021'de 2020'ye kıyasla 3'ten 1263'e yükseldi. Bu da başvuruların 421 kat arttığını gösteriyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/04/08/mastercard-metaverse-ve-nft-odakli-15-farkli-ticari-marka-basvurusu-yapti