Hindistan'da yalnızca 22 ay önce hayata geçirilen, mavi ve gri yakalı çalışanların iş bulmasına tezgâhtar olan bir ağ olarak etkinlik belirten Apna, Tiger Global liderliğinde gerçekleşen C Serisi turda 100 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırımla birlikte şirketin değerlemesi 1,1 milyar dolara ulaşırken bu değerlendirme Apna'ya, Hindistan'ın "en süratli" unicorn'u ünvanını kazandırdı. C Serisi'ne Owl Ventures, Insight Partners, Sequoia Capital India, Maverick Ventures ve GSV Ventures da katıldı.

2019'da kurulan Apna, Hindistan'ın en büyük profesyonel ağ oluşturma platformu. Dilekçe şimdi Hindistan genelinde 28 şehirde hizmet veriyor. Şirket, 16 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veriyor. Platformda 70'den fazla iş kategorisinde, marangozlar, ressamlar, saha satış acenteleri, teslimat personeli ve diğerleri gibi kabiliyetli profesyoneller için düşey topluluklarda 5 milyondan fazla aktif meslek imkanı bulunuyor.

Apna toplulukları, kullanıcıların profesyonel ağlarını büyütmelerine, becerilerini geliştirmelerine ve iş fırsatları bulmalarına ihtimal sağlıyor. Toplulukları geçtiğimiz ay 17 milyondan pozitif profesyonel görüşmeye ihtimal sağladı. Zomato, Bharti AXA, Urban Company, BYJU'S, PhonePe, Burger King, Delhivery, Teamlease ve G4S Global gibi şirketler de Apna'nın müşterilerinden bazıları.

Apna'yı hayata geçirmeden önce, daha önce Apple'da çalışmış olan şirketin kurucusu Nirmit Parikh, mavi yakalılarla tanıştı ve onların karşılaştıkları sorunları iyi anlamak için bir elektrikçi ve kat yöneticisi olarak sıcacık göreve gitti. Bulduğu sorun, çalışan ve işveren aralarında bir bağlantının olmamasıydı. Çalışanlar, meslek için onlara kimin ihtiyacı olduğunu bulamayacakları gibi, birbirleriyle de bağlantıda değillerdi. acilen 70'den fazla gruba sahip olan Apna'nın topluluk yönü de bu zorluğun üstesinden gelmeyi amaçlıyor.

Şirket aldığı yatırımı, 28 şehirdeki varlığını daha da sağlamlaştırmak ve bütün Hindistan'da faaliyet uygulamak için kullanacağını açıkladı. Yeni çalışanlar işe alınacak, ürünler daha da geliştirilecek. Apna'nın 2022'den itibaren ABD, Güney Doğu Asya, Orta Doğu ve Afrika gibi yeni pazarlara girme planları da bulunuyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/16/mavi-yakali-calisanlarin-is-bulmasina-yardimci-olan-apna-100-milyon-dolar-yatirim-aldi