2023'ün sonbaharında piyasaya çıkacak olan Mercedes-Benz E-Serisi'nin bilgi-davet sistemi MBUX'nda TikTok uygulaması yer alacak. Ilk Önce Çin'de başlayacak olan hizmet sonradan ABD dahil tüm pazarlarda devam edecek. MBUX sistemi, sürücülerin araç park halindeyken bile TikTok uygulamasına tıklayıp video izlemesine ihtimal tanıyacak. TikTok haricen video konferans uygulaması Zoom, Angry Birds ve Webex by Cisco uygulamalar da dahil olacak. 

Mercedes-Benz CEO'su Ola Källenius, Çin'de bir S-Serisi kullananların sıradan yaşının 40 yaş veya altında olduğunu ve uygulamaları keza bu kritere ayrıca de bölgeye göre seçtiklerini söyledi. 

Haritalar ve YouTube'u otomobillere entegre ediyor

Mercedes-Benz, dün Google ile ortaklık kurarak Haritalar ve YouTube'u otomobillerine entegre edeceğini açıkladı. Sürücülerin ve yolcuların araçlarının gösterge panelinde Google Haritalar ve YouTube'a erişmesine olasılık tanıyacak. Tiktok, Haritalar ve Youtube uygulamaları 2024'ün sonlarına dürüst üretime geçmesi beklenen yeni tür Mercedes araçları ile uyumlu olacak.

2030 yılına dek ayrıntılarıyla elektrikli otomobillere geçiş yapmayı hedefleyen Mercedes-Benz ise geçen ay elektrikli arabalar konusunda adı en fazla duyulan araba şirketlerinden biri idi. Elektrikli otomobillerinde "EQ" markasını kullanan Mercedes-Benz, elektrikli otomobiller ile ilgili olan isimlendirme stratejisini değiştirdiğini açıkladı

Almanya merkezli Handelsblatt gazetesi kadar aktarılan ve Reuters'ın doğruladığı bilgilere kadar Mercedes-Benz'in, birkaç sene içinde elektrikli otomobilleri için EQ markasını kullanmayı bırakabileceği söylendi. Mercedes'in EQ markasını bırakmasının ana nedeni ise artık elektrikli otomobiller için bambaşka bir marka kullanmaya lüzum kalmaması olarak gösterildi. 

Hem Mercedes-Benz, 2030 yılına değin 10 bin elektrikli vasıta çok miktar istasyonu kuracağını açıkladı. Mercedes-Benz, sorumluluk ağını kurmaya ABD ve Kanada'dan başlayacağını belirterek Çin ve Avrupa'ya yayılmaya planlıyor. Şirket, istasyonlarda yer alan cihazların herkese açık olacağını kaydetti.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/23/mercedes-benz-google-ile-haritalar-ve-youtube-tiktok-ile-eglence-sistemi-ozelinde-is-birligi-yapiyor/