Geçtiğimiz dönemlerde otonom sürüş teknolojilerine sahip olan otomobil ve kamyonlardan sizlere öyle fazla kere sizlere bahsetmiştik. Otomotiv endüstrisinin teknoloji ile iç içe bir şekilde gelişmeye devam ettiği günümüzde acayip yenilikler karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Mercedes-Benz kadar paylaşılan bilgilere göre markanın zeki kamyonları yakıt istasyonlarında otomatik bir şekilde ödeme yapabilecek. Tamamen dijital bir yakıt alma senaryosu üzerinde çalışan Mercedes-Benz, laf konusu özellik için Shell ile iş birliğine gitti.

Edindiğimiz bilgilere göre Mercedes-Benz kamyonları Shell istasyonlarında yakıt aldığında ödeme otomatik olarak kamyon kadar gerçekleştirilecek. Şu lahza için test sürecinde olan özellik ilk olarak Almanya'nın Stuttgart kentinde bulunan Shell istasyonlarında faal olarak kullanılabilecek. 

Ödeme gerçekleştirebilmek için Shell meslek birliği ile dijital benzin kartı prototipini geliştiren Mercedes-Benz, bu teknolojiyi daha önce geliştirdiği Truck-ID (kimlik) ve Truck Wallet (cüzdan) özellikleri ile entegre bir şekilde kullanıyor.

Yakıt istasyonunda olduğunu algılayan Mercedes-Benz kamyonu, benzin yükleme işlemini başlatarak ödemeyi otomatik olarak gerçekleştirebiliyor. Bu özellik ile birlikte benzin istasyonlarındaki ödeme işlemi de iyice dijitalleşmiş oldu. Laf konusu özelliğin gelecekte bütün otomobiller için karşımıza çıkması da sürpriz olmayacaktır.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/12/mercedes-benz-kamyonlari-benzin-odemelerini-otomatik-olarak-gerceklestirecek