Kurucular, teşebbüs yolculuğunda karşılarına meydana çıkan zorluklarla nasıl çaba ediyor? Girişimler bir günde her şeyi daha alçak üst eden gelişmelere rağmen nasıl ayakta kalıyor? "Girişimci ile O An" serisinde başarılı girişimlerin dönüm noktalarını mercek altına alıyoruz. 

Serinin üçüncü bölümüne Rimuut Kurucu Ortağı Mert Bulut konuk oldu. Kuruluş sürecinden zorlu rekabet dinamiklerine, küresel pazara açılım stratejisinden yatırım almadan büyüme süreçlerine Rimuut'un dönüm noktası olan "O Lahza"ları konuştuk.

Mert Bulut Rimuut'un kendi yaşadığı bir problem neticesinde fikren ortaya çıktığını aktardı. İnkübasyon sürecinden geçtiğini ve şimdiye dek bir buçuk pivot gerçekleştirdiğini belirtiyor. Bu noktada Bulut girişimciler için şu öneride bulundu: 

Girişimcinin aklına ilk gelen şeye aşık olmaması gerekir. 

Ürünü yayına alırken zorladığı anlar sorduğumuzda ise Bulut, en çok parasal partner bulmakta zorluk çektiklerini şu ifadelerle aktardı: 

Sanırım takriben bir 3-4 ay her tarafında dünya üstünde bütün cross-border ödeme yapan şirketlerle röportaj yaptık ve gece gündüz bu insanların kapısını yıprandırarak en nihayetinde bir partner edinebildik. Bizim için sevinç verici olan şey, bugün bu şirketlerin birçok, bize o gün "hacminiz değil" veya "sıfır" diye içeriye almayan pek çok şirket, bugün kapımızda sıra bekliyor.

"Her şey bitti" dediği" O Lahza'ı sorduğumuzda ise teşebbüs yolculuğunda bu stil anlarla öyle çok karşılaştıklarını belirtti. Mert Bulut, Rimuut'un kurulma aşamasından beri birlikte çalıştıkları ve bununla birlikte muhalif girişimi de fonlayan bir ödeme partnerinin bir günde tüm bağları kopardığını aktardı:

Bir günde ödeme alamaz ve yapamaz hale geldik. Bu bizim için market dışına çıkmak demekti.

Mert Bulut tüm bu yaşananlara karşın pes etmediklerini dile getirdi: 

Ben hiç bir vakit "Aman Allah'ım, her şey bitti!"demedim. Esen'in de dediğini varsayım etmiyorum. Buradan da genç girişimcilere kuşkusuz ve kuşkusuz anlamsız ısrarlarda bulunmak değil lakin inandığınız şeyin peşinden gidiyorsanız hiçbir zaman vazgeçmemeniz gerektiğini andırmak isterim.

Bulut, röportajda küresel pazara açılma konusunda meslek modelinin kritik olduğunu vurgularken, ilk olarak yatırım almadan ileri gitmek isteyen girişimlere önerilerde bulundu. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/04/07/mert-bulut-ile-o-an