Mesleki eğitim konusunda eğitim elde etmek isteyen öğrenciler için uygun fiyatlı özel krediler sunan fintech girişimi Fynn, 36 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımın 11 milyon doları tohum yatırım şeklinde iken geri kalan 25 milyon doları da borç finansmanı olarak gerçekleşti. Başta Fynn'in bir Y Combinator girişimi olduğunun altını çizmekte menfaat var, zira tohum yatırım turunda Susa Ventures'ın yanı sıra Y Combinator'ın da desteği bulunuyor. 

2019 yılında hayata geçirilen Fynn, sosyoekonomik durumu ne olursa olsun herkesin kaliteli bir eğitime ve hedefe ulaşmalarına muavin olacak araçlara erişmesi gerektiğine inanıyor. Şirket bu kapsamda güçlü ve uygun fiyatlı parasal destek sağlayarak, milyonlarca öğrencinin mesleki eğitim almasına tezgâhtar oluyor. Fynn, öğrencilerin yalnızca geçmişlerine kadar yok, potansiyellerine göre de teminat altına alınması gerektiğini düşünüyor.

Fynn'den kredi almak isteyen öğrencilerin yapması gereken ise oldukça basit. Şirketin sitesinde yer alan formu yüklemek tatmin edici oluyor. Yapılan başvuru kredi puanını etkilemiyor, kredi onaylandıktan daha sonra, kredi koşullarınızı seçmek ve okulun kişiyi doğrulamasını ummak gerekiyor.

Bu işlem genellikle 48 saatten az sürüyor ve Fynn'in, kişinin okul için ödemek üzere dürüst miktarda borç aldığından belirli olmasına tezgâhtar oluyor. Başvuru onaylandıktan sonradan kredi belgeleri imzalanıyor ve bunun akabinde öğrenim ücreti aracısız okula aktarılıyor.

Fynn, hemen kredi alıp eğitimi tamamlayanların maaşlarında yüzde 172'lik bir çoğalma elde edildiğini ve acilen kredi alanların yüzde 85-90'ının eğitim sonrası iş bulduğunu söylüyor. Şirket aldığı yatırımla işini geliştirmeye devam edeceğinin altını çiziyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/08/mesleki-egitim-konusunda-ogrencilere-finansal-kaynak-saglayan-fynn-36-milyon-dolar-yatirim-aldi/