Instagram ve Messenger mesajlarını birleşmesiyle Messenger'a gelen yeni özellikleri daha önce sizlerle paylaşmıştık. Özellikler arasında en çok dikkat çekenlerden biri de Vanish Mode olmuştu. Görüldükten sonra ya da siz sohbeti kapattıktan sonra mesajların ekrandan kaybolmasını sağlayan Vanish Mode, test sürecini tamamlayarak kullanıcılara açıldı. 

Mesajlaşma ekranını yukarı kaydırarak Vanish Mode özelliğini kullanabiliryorsunuz. Ekranı yukarı kaydırmanızın ardından mesajlaşma ara yüzü kararıyor. Böylece özelliğin aktif bir şekilde kullanıma açıldığını anlayabiliyorsunuz. Vanish Mode'u kapatmak için yine ekranı yukarı kaydırmanız yeterli. 

Eğer mesajlaşmalarınızın başka kimse tarafından görülememesini ve hiç bir şekilde kaydedeilmemesini istiyorsanız, Vanish Mode özelliği tam size göre. Üstelik Vanish Mode'u mesajlarınızın ekran görünütüsü alındığında, size bildirim geldiğini de belirtelim. 

Yine de Vanish Mode özelliğinde mesajarın sadece kaybolduğunu otomatik olarak silinmediğini belirtmekte fayda var. Eğer mesajların otomatik olarak silinmesini istiyorsanız, Messenger'ın Gizli Mesajlar özelliğinden faydalanabilirsiniz.   

Son olarak Vanish Mode'un kademeli olarak kullanıcılara açıldığı belirtelim. Şu an için ABD'deki kullanıcılara açılan özellik yakında yeni bölgelerde de yayına alınacak. Instagram ve Messenger birleşmesini ABD'de de yayınlandıktan kısa bir süre sonra Türkiye'de de hızlıca yayına alan Facebook, Vanish Mode'u da yakın zamanda Türkiye'deki kullanıcılara açabilir. 

Daha önce Snapchat'te gördüğümüz kaybolan mesajlar özelliği, Telegram ve Signal gibi uygulamalarda da yaygın olarak kullanılıyor. Yakın zamanda WhatsApp'a da kendini imha eden "süreli mesajlar" özelliğini getiren Facebook, diğer mesajlaşma uygulamalarıyla rekabetini güçlendirmeye devam ediyor. 

Kaynak: webrazzi.com