NFT ve Dijital Sanat'ın yeni bölümüne Avaxtars projesi ile Mesut Çevik konuk oldu. Yıllarca Teçhizat Haber'in Editörlüğü üstlenen Mesut Çevik, 2021'in mart ayından bu yana Ahmet Sanatkâr ve Ozan Akcora  ile birlikte Avaxtars projesi üstünde çalışıyor.  Takriben 10 gün içinde geliştirilen Avaxtars, şu lahza için 5 şahsiyet bir ekip tarafından yönetiliyor. Kullanıcılar, Avaxtars oyunu içinde Avalanche platformunun kripto para birimi olan AVAX ile ödeme yaparak diledikleri sayıda karakter satın alabiliyor.

Takım, Ethereum blok zincir ağı yerine Avalanche'yi seçim etti. Röportajda neden Avalanche'yi tercih ettiklerini açıklayan Çevik, bununla birlikte kurguladıkları oyun ekonomisinin detaylarını da paylaştı. "Kullanıcılar, bu oyunlarda bir ekonomi oluşturulsun ve bu ekonomide bir şekilde yer alsınlar istiyorlar" dedi  ve sözlerini şöyle devam ettirdi: "Arkadaki taraftaki ekonominin oyun çıkmadan haftalar öncesinde hesaplanmış simüle edilmiş, doğruluğunun kanıtlanmış olması gerekli." 

Mesut Çevik ve öteki Avaxtars kurucu ortaklarının kısa vadede çok pozitif gelir olmak yerine, adından laf ettiren bir iş üretmeye odaklandığını söylemek muhtemel. Çevik, oyun ekonomisinden söz ederken; kısa vadede kar etme nedeniyle yola meydana çıkan projelere dair şu yorumu yapıyor:  Kalkıp da bu oyundan 2 milyon dolar kazanacağım diye çıkarsanız orada çuvallayabilirsiniz. 

Keza kendisinin keza de ortakların, sektörde bilinen isimler olduğunu hatırlatan Çevik, anonim projelerin tersine bu işin altına isimlerini koydularını açık açık belirtiyor. 

Röportajda ayrıca Mesut Çevik ile oyun sektörünün, NFT odağında Metaverse ile ilişkisini de konuştuk. Çevik NFT'nin şaheser edisyonları üretmek için kullanımına hala çekince ile yaklaştığını belirtiyor: "NFT'nin bir bedel arabulucu bir değiş tokuş aracı yok de bir şeyin parçası olarak değeri olduğunu düşünüyorum."

Gerçekte bu yaklaşma, ister istemez bizleri Metaverse'de NFT'nin konumu ile ilgili bir konu başlığına götürüyor. 

Metaverse şu anki blok zincir yapısı gibi egemen bir çok zincirin çoğu Metaverse'ün iç içe olduğu dünyalar arasında geçiş yaptığımız bir hal alırsa NFTler fazla iş görecek. Tek bir tekelden bahsediyorsak onun NFT'ye ihtiyacı yok. 

 
 
 
Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/16/mesut-cevik-ile-avaxtars-nft-ve-metaverse-konustuk