Hatırlarsanız geçtiğimiz aylar Meta'nın Metaverse'de sponsorlu görünümler için patent başvurusu yaptığını sizlere aktarmıştık. O dönemde şirket keza üçüncü taraf markalar sponsorluğunda fiziki ürünler ile ilişkili dijital ikizler için de berat başvurusunda bulunmuştu. Meta tüm bu başvuruların arkasında dijital ikizleri hayata dinmek için manâlı bir adım attı. 

Meta CEO'su Mark Zuckerberg Facebook'ta paylaştığı bir gönderi ile Facebook, Instagram ve Messenger'da Avatars Store isimli avatarlara özel bir mağaza açacaklarını duyurdu. Bu Nedenle kullanıcılar, avatarlarına stil kazandırmak için dijital kıyafetler alabilecek. 

Dijital giysilerin, metaverse'de kendini açıklama etmenin en kayda değer yollarından biri olduğunu söyleyen Zuckerberg, becerikli ekonomiyi de güçlendirdiğini vurguladı. Şirket, Avatars Store'a yakında daha fazla marka eklemeyi ve bu dijital mağazayı VR ortamına taşımayı planlıyor. Zuckerberg, Balenciaga, Prada ve Thom Browne'dan seçtiği görünümleri de paylaştı. 

Avatars Store gelecek haftadan itibaren yayına alınacak. İlk etapta ABD, Kanaca, Tayland ve Meksika kullanıcılarına açılan işyeri da tıpkı Zuckerberg gibi Balenciaga, Prada ve Thom Browne tasarımı dijital giyim ürünlerini bulabileceksiniz. Şu lahza için giyim ürünlerinin fiyatları hakkında herhangi bir data paylaşılmadı. giderken dijital giyim ürünleri için ödenti ödemeyi seçim etmeyen kullanıcılar, bedava seçeneklere de sahip olmayı sürdürecek. 

Kısacası artık Instagram, Messenger ve Facebook'taki Avatarlar için dijital giyim ürünleri alabileceksiniz. Diğer Taraftan bu avatarları Meta'nın VR ortamı Horizon Worlds'e de taşımanız mümkün. Şirket, bu adımı ile Meta uygulama ailesinde aktif bir şekilde yürütülen sosyal ticareti, Horizon Worlds Metaverse'üne taşıyacağının sinyalini veriyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/20/meta-avatarlar-icin-yeni-dijital-giyim-magazasini-duyurdu